Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

"Tunuşmak" raflarda

Siz hiç dilsizlerin sözü yok mu sanıyorsunuz Öyleyse bu kitap tam da size göre...

GÜNCEL

Siz hiç dilsizlerin sözü yok mu sanıyorsunuz Öyleyse bu kitap tam da size göre...

Gökhan Yaman'ın, denizlerdeki canlıların dilini çözerek söze döktüğü "Tunuşmak" adlı eseri, Değişim Yayınları tarafından okuyucularla buluştu. "Tunuşmak", sürüngenler de dahil olmak üzere hiçbir canlının şikayetçi olmadığı ve dünyası mavi olanların anlatıldığı ilgi çekici bir öykü kitabı. Kitabın kahramanları arasında Kale, Samira, onun muhafızı Turab, aile büyüğü Verdel, Larami, Ulu, Aster, Akra, Behram, minik Meva ve avcı Şeb bulunuyor. Kahramanların mekânları ise Mağara, Mercan Kayalar, Yassı Yosun Kütüphanesi, batan gemi ve tabi ki engin denizler.

Kitap, on bölümden oluşan yüz yetmiş altı sayfalık bir öykü sunuyor:
- Kesişim
- Bellek
- Dışa Vurum
- Kaybettiklerimiz
- Donanım
- Alarga
- İntizar
- Öbek
- Payan
- Devinim

Öyküde, Zifiriler, Yeşiller, Kostümlüler ve Kalın İskeletliler üzerinden güvenlik mücadelesi anlatılıyor. Yeşillerin, soylarının devamını sağlamak için mağaralarını terk edişleri, kılık değiştirerek yabancı diyarlara göç edişleri ve sonunda bir fanusun içerisinde güvenli yeni yaşamlarına geçişleri detaylı bir şekilde işleniyor.

Kitap, su altındaki canlıların yaşamından sahnelerle, karada yaşayan insanların hayatı arasında anlamlı bağlantılar kuruyor ve okuyucuya derin çıkarımlar sunuyor. Gökhan Yaman, denizdeki canlıları kendine has bir dille konuştururken, kutsal sessizliğin armağanlarını keşfetmeye davet ediyor.

Goethe’nin tespitiyle; insan kalbinde ne taşırsa dünyayı da öyle görür. Yazar, kalbini okuyuculara açarak, dilsizlerin sözlerini kalbiyle görerek aktarıyor. 

"Tunuşmak" kitabını, Postane Sokağı’ndaki Değişim Kitapevi’nden veya [www.degisimkitap.com](http://www.degisimkitap.com) adresinden temin edebilirsiniz. Bu ilginç eserin bol okuru olması dileğiyle..

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 4 =