Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Sakarya Genç Girişimciler Kurulu 2024 Yılının İlk Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi

SATSO bünyesinde girişimci gençlere ve iş insanlarına yönelik faaliyetlerini yürüten TOBB Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, 2024 yılının ilk kurul toplantısını gerçekleştirdi.

GÜNCEL
Sakarya Genç Girişimciler Kurulu 2024 Yılının İlk Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi

SATSO hizmet binasında gerçekleşen toplantının Divan Kurulu’nu Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Semih Çiftçi, Başkan Yardımcıları Muhammed Çalışkan ve Murat Kaya oluştururken Divan Başkanlığını da GGK’dan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mümin Haşil yaptı. Toplantıya İcra Komitesi Üyeleri ve Kurul Üyeleri katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Divan Kurulu Başkanı SATSO Genel Sekreter Yardımcısı Mümin Haşil; “24 Ekim 2023 tarihi itibariyle Genç Girişimciler Kurulumuz oluştu. Türkiye'nin En Büyük Sivil Toplum Kuruluşunun girişimci gücü olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri olarak sizler İlimizdeki girişimciliği arttırmaya yönelik projeler ve faaliyetler yaparak ilimizdeki gençlerin iş hayatında daha aktif olmalarını sağlamalı ve onlara rol model olmalısınız.Yeni girişimcilerimizin katma değeri yüksek üretimler yapmaları için, sadece yurt içinde değil yurtdışı piyasalara da açılmalarına yönelik çalışmalar yapmalıyız. Bu vesileyle Odamız adına tüm Kurul Üyelerimizin görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 

Toplantıda konuşan Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Semih Çiftçi: “Türkiye’de genç girişimci potansiyelini hem nicelik hem de nitelik olarak geliştirmek ve onları daha donanımlı hale getirmek amacıyla gerçekleştirilen seçim sonucunda yeni yol arkadaşlarımızla birlikte bu önemli görevi devralmış bulunuyoruz.Bizden önce bu görevi üstlenen başkanlarımıza ve yönetim kadrosunda görev alarak katkı sağlayan arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Onların özverili çalışmaları ve değerli katkıları sayesinde bu günlere ulaşılmıştır. 

Önceki dönemlerde yapılan başarılı çalışmaların üzerine eklemeler yaparak, yeni projeler geliştirmeyi ve hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Aldığımız bu bayrağı daha üst seviyelere taşımak ve genç girişimcilerimizin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla, ekip arkadaşlarımızla birlikte azim ve kararlılıkla çalışacağız. Girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve gençlerimizi geleceğe daha donanımlı hazırlamak için hep birlikte gayret göstereceğiz.Bu koltuklarda oturan siz değerli Genç Girişimciler Kurulu üyeleri için de; burada yer almanın, sadece bir görev değil, aynı zamanda bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Bu kurulda bulunmak, hepimize ülkemizin geleceğine katkıda bulunma fırsatı sunacak. 

Sadece bireysel başarı değil toplumsal refahı sağlamak adına ekosistemi güçlendirmeliyiz. Bunun için girişimcilik konusunda yola çıkma cesareti olmayanlara ilham, yola henüz çıkmış olanlara rehberlik, engelleri olanlara destek olmalıyız. Bu noktada bizim gibi kurulların desteği ve öğretileri önem kazanmaktadır.

Göreve geldiğimiz ilk günden beri bu misyonla çalışmalar yürütüyor projeler üretmeye gayret ediyoruz. Kurulumuzda eğitim ve mentörlük, inovasyon-teknoloji-yazılım, finans ve fon bulma ile networking oluşturma ve etkinlikler olmak üzere 4 çalışmagrubu oluşturduk. Buradaki görevlerimiz değil, esas olan birlikteliğimiz ve dostluğumuzdur. Sakaryalılık ruhumuz da en temel ortak noktamızdır. Bizi bir arada tutan çok fazla değerimiz var. Beraberliğimiz ve birlikteliğimizden güçleneceğiz.” dedi. 

Başkan Çiftçi’ninkonuşmasının ardından sırayla tüm kurul üyeleri söz alarak kendilerini tanıttı, iş hayatlarını ve tecrübelerini aktararak kadın girişimciler kurulunun faaliyetlerine yönelik tavsiyelerde bulundular.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
9 + 5 =