Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Meyve hali arazisi 30 milyon TL’ye satılıyor

GÜNCEL
Meyve hali arazisi 30 milyon TL’ye satılıyor

Sebze ve Meyve Hali arazisi 16 Nisan’da ihaleye çıkacak. 30 milyon TL muhammen bedel ile kapalı zarf usulü satılacak arazi, ticari alan olarak ihale edilecek. İhaleyi kazanan satış rakamını 8 taksitte ödeyecek. Hal Aralık 2016’da tamamen tahliye edilecek.

KAYNAK OLUŞTURACAK
Sakarya’da uzun yıllardır şehrin sebze ve meyve esnafının toptan ticaret işlemlerini yaptığı ancak çağın şartlarını karşılamaktan uzak kalmaya başlayan Sebze ve Meyve Hali için yeni bir tesis inşa edilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yeni hal tesisine kaynak oluşturması için Erenler’de bulunan mevcut hal arazisi ise satılacak.
İHALEYE ÇIKIYOR
Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun kısa süre önce açıkladığı satış işlemi 16 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek. Kapalı zarf usulü ihale edilecek olan 30 dönümlük hal arazisi için 30 milyon TL muhammen bedel ile açılış yapılacak. İhaleyi kazanan firma ya da şahıs bu rakamı 8 eşit taksitte ödeyecek. İhaleyi kazanan kişi yada firmadan sözleşme imzalanmadan yüzde 20’lik peşinat alınacak.
ARALIK 2016’DA
Hal Binasının yer teslimi ise 31 Aralık 2016’da yapılacak. Yani hal binası 1,5 yıl daha kullanılmaya devam edecek. 2017 itibariyle ise yeni hal binasına tamamen geçiş yapılmış olacak. Kısa süre önce bu konuda açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, “Esnafımıza çağın gerekliliklerine uygun yeni bir hal binası kazandıracağız. Hal esnafımızın beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda tüm planlamalarını tamamlayacağımız projemiz, katılımcı bir yatırım olma özelliği taşıyacak” demişti.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 1 =