Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Uzunçarşı’da kamulaştırma işlemi tamam

Projeye uymayan 55 yapının sahibi ile anlaşma sağlandı

GÜNCEL
Uzunçarşı’da kamulaştırma işlemi tamam

Projeye uymayan 55 yapının sahibi ile anlaşma sağlandı

Büyükşehir ve Adapazarı Belediyeleri tarafından hayata geçirilecek olan Uzunçarşı Kentsel Tasarım Projesinde kaçak yapıların kamulaştırılması için kurulan Uzlaşma Komisyonu ile anlaşma sağlandı. Kamulaştırmaların başlaması için düğmeye basıldı.

KENTSEL TASARI PROJESİ
Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesinin ortak olarak gerçekleştirmeyi planladığı “Uzunçarşı Kentsel Sit Alanı 1. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım” projesinde çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında çarşı içerisinde yer alan ve kaçak konumunda bulunan katların kamulaştırılması için görüşmeler tamamlandı.
55 PARSEL İLE ANLAŞILDI
Buna göre Uzunçarşı içerisinde kalan ve projeye aykırı olan bölümlerin kamulaştırılması için Uzlaşma Komisyonu kuruldu. Uzlaşma komisyonu taşınmaz sahipleri ile yaptıkları görüşmelerin ardından anlaşma sağlandı. Kentsel Tasarım projesine aykırı olan yani kaçak konumunda bulunan 55 parsel sahibi ile kamulaştırma için anlaşma sağlandı.
TARİHİ ADA
1.etap projesinde kamulaştırmaların ardından proje çalışmalarına başlanması bekleniyor. Uzunçarşı’nın tarihi bir ada haline getirilmesi amaçlanan projede çarşı içerisinde ki dükkanlar restore edilerek tarihi görünümüne kavuşturulacak. Etap etap gerçekleştirecek olan projede esnafların cebinden büyük bir meblağ çıkmayacak. Proje Sakarya Valiliğinde ödeneği bulunan “Kültür Varlıklarının Korunması” kaleminden finanse edilecek.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
6 + 2 =