Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Candemir :Limuzin sorunları çözmeyecek

GÜNCEL
Candemir :Limuzin sorunları çözmeyecek

Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Candemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından et fiyatlarının düşürülmesi amacıyla 100 bin adet ithal edilmesi planlanan ‘Limuzin’ cinsi besi hayvanının sorunları çözmeyeceğini söyledi.
“38 TL OLDU”
Tarım ve hayvancılık politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine işaret eden Candemir,  kasaplarda et fiyatlarının 38 TL olduğunu, ramazan ayında bu fiyatların daha da artacağını kaydetti. Candemir “Ülkenin asıl meselesi, neden ithal hayvana ihtiyaç duyuyoruz. Süt inekçiliğine destek olmazsanız bu krizler 2-3 yılda bir tekrarlanacak. Yapılacak şey süt fiyatlarının bir miktar yükseltilmesi, maliyetlerin ise devlet tarafından sübvanse edilmesidir” dedi.
“ÇÖZÜM DEĞİL”
Önceki yıllar 1 litre süt ile 3 kg yem alınabiliyordu diyen Candemir, 2015 itibariyle 1 litre süt ile 1 kg yem bile alınmadığını belirtti. Candemir şöyle konuştu: Şimdi de Limuzin cinsi hayvan ithal edilecek. Bunlar besi hayvanı olarak alınacak. Dediğim gibi, ithalat çözüm değil. Önemli olan üreticinin maliyetlerinin düşürülmesidir.  Önceden de Angus geldi ne oldu? Sonuç hep aynı. Ayrıca dışardan da hayvanı ucuz almıyoruz. Döviz fiyatları arttı. Bu yıl fiyatların daha da artacağından endişe ediyoruz”

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 2 =