Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

AK Parti STK'lara Soracak

Ak Parti Aday adaylarına bir temayül daha!

GÜNCEL
AK Parti STK'lara Soracak

Ak Parti Aday adaylarına bir temayül daha!

Sandık STK’ların

önüne geliyor

 

Aday adayları belirleme sürecinde çeşitli temayül yoklamaları gerçekleştiren AK Parti şimdi de sandığı sivil toplum örgütlerinin (STK) önüne getirecek.

PRENSİP KARARI

AK Parti, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak 25.dönem Milletvekili genel seçimlerine yönelik aday tespit çalışmaları temayül yoklaması ve mülakatlar gerçekleştirirken, ara komisyon çalışmaları da genel tarafından devam ediyor. Genel Merkez Merkez Yürütme Kurulu tarafından aday tespit çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının da sürece dahil edilmesi konusunda prensip kararı alındı.

DAVET EDİLECEKLER

AK Parti genel merkezinin tüm Türkiye’deki il başkanlıklarına gönderdiği yazıda,  23 Mart Pazartesi günü tüm STK, dernekler, odalar ve sendikalarla başkan ve yönetimlerini temayüle davet edecek. Konuyla ilgili gazetecilerle bir araya Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serdar Yener, temayüle tüm STK’ları davet edeceklerini belirtti.

TARİH BELİRLENDİ

Temayül programının 23 Mart Pazartesi günü Çark Mesire Nikah Salonu’nda gerçekleştirileceğini belirten Yener, “Tüm STK’ları temayüle davet edeceğiz. Bu çalışmamız saat 09.00’da başlayıp 17.00’de sona erecek. Burada yine sandıklar devreye girecek. Buna kısaca STK temayülü diyebiliriz. Bununla ilgili tüm STK’lardan onaylı yönetim kurulu listelerini isteyeceğiz” dedi.

7 İSİM İSTENECEK

Yener açıklamalarına şöyle devam etti: “Onlardan 7 isim yazmalarını isteyeceğiz. En fazla 7 isim oy pusulasına yazılacaktır. Aynı zamanda 7’den az isim de pusulaya yazılabilecektir. Oy kullanacak STK yöneticilerine verilecek pusulada yöneticilerden kimi Milletvekili görmek istiyorsunuz şeklinde 7 isim yazmaları istenecektir. Oy pusulaları zarfa konularak kapatılacaktır.

TESLİMAT GENEL MERKEZE

Kullanılacak olan oylar tasnifi burada yapılmayacaktır. Bir çuvalda birleştirilerek Genel Merkez Seçim işleri Başkanlığımıza teslim edilecektir. Oy vermek isteyen STK’lar onaylı yönetim kurulu listelerini ibraz ederek oy kullanabileceklerdir. İlimizdeki vakıf, dernek, meslek kuruluşları ve benzeri tüm STK’ların sadece yönetim kurullarındaki kişiler oy kullanacaklardır”

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
9 + 6 =