Anadolu’nun En Kapsamlı Akademisi
Anadolu’nun en kapsamlı akademisi sloganıyla bahar dönemi kayıtlarını tamamlayan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi (SFSA) rekor başvuru ile kayıtlarını tamamladı.
Yaklaşık 750 kişinin müracaat ettiği Fikir ve Sanat Akademisi’nde akademik jüri tarafından yapılan mülakatlar neticesinde katılımcılar 22 farklı branş, 4 farklı program ve akademik-kültürel çalışmalar gruplarına kaydedildi.
15 Mart’ta kayıt işlemlerinin tamamlandığı Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde ilk dersi, Sakarya Üniversitesi Bilim Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mükerrem Bedizel Aydın, Osmanlı Klasik Çağında Bilim ve Müesseseleri üzerine verdi.
Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Deontoloji ve Tıp Tarihi üzerine doktorası da olan, Bilim tarihi ve Osmanlı Bilim Tarihi üzerine kitap çalışmaları da bulunan Aydın, bu derste Osmanlı’nın klasik çağındaki ilmi ve bilimsel çalışmaları değerlendirip, katılımcılara genel bir Osmanlı Dönemi ilim geleneği ve perspektifi kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.
Ortaçağ Avrupası’ndaki hastanelerle, Osmanlıdaki ve İslam dünyasındaki hastanelerin kıyaslandığında bugünkü modern tıp anlayışına uygun steril ortamları, uzman hekimleri ve çözüm odaklı tedavi anlayışı ile Osmanlı’nın batıdan çok daha insani koşullara sahip olduğunu ayrıca teknik olarak da daha ileri düzeyde çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.
Bahar döneminde Serdivan Fikir Sanat Akademisi’nde; İsmail Kara, Süleyman Seyfi Öğün, Mehmet Genç, Ömür Ceylan, Yusuf Kaplan, Süheyb Öğüt, Cengiz Çakmak’ın yanı sıra alanında uzman birçok akademisyen de katılımcılarla buluşacak.
Yorum Ekle
Adınız / RumuzYorumunuz