Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Yıllardır bu haberi bekliyorlar

Milyonlarca emekli intibak için önümüzdeki hafta görülecek davaya kilitlendi. 17Mart'taki duruşmadan karar çıkarsa maaşlarda 355 liraya kadar artış olacak.

GÜNCEL
Yıllardır bu haberi bekliyorlar

Milyonlarca emekli intibak için önümüzdeki hafta görülecek davaya kilitlendi. 17Mart'taki duruşmadan karar çıkarsa maaşlarda 355 liraya kadar artış olacak.

2000 yılı ve sonrasında emekli olan milyonlarca emekli, 17 Mart'ta görülecek intibak davasına kilitlendi. Emeklinin dört gözle dava sonucunu beklediği bu günlerde, Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten gelen açıklamalar umut verdi. Bakan Çelik, 2000 yılından sonra emekli olanlarda her hangi bir adaletsizlik varsa, bunu gidermenin yöneticilerin görevi olduğunu söyleyerek, intibak için yeşil ışık yaktı. Bu açıklamalar, emeklilerin arasında büyük sevinçle karşılandı.

MAHKEME 17 MART
Milyonlarca emekliye yönelik intibak davalarında sona yaklaşıldı. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı yapılması için açılan 2 davadan biri 17 mart Salı günü görülecek. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından Ankara İş Mahkemesi'nde açılan intibak davasının son duruşmasında karar çıkması bekleniyor. Davanın önceki duruşmasında mahkeme, konuyu bilirkişi incelemesine havale etmişti. Eğer bilirkişi raporuyla ilgili bir terslik olmazsa, mahkemenin kararını açıklayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Eğer mahkeme, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak uygulanması gerektiğine karar verirse, milyonlarca emekliye zam yolu açılacak. Kararın ardından intibak için yasal düzenleme yapılması gerekecek. İntibak düzenlemesi ile emekli maaşlarında 50 ila 355 lira arasında artış yapılması söz konusu olacak.
MAAŞ UÇURUMU GİDERİLECEK
İntibak kararının çıkmasıyla birlikte özellikle eski yeni emekli arasındaki maaşlarda meydana gelen uçurumlar giderilecek. Böylece aynı şartlarda fakat farklı zamanlarda emekli olanların maaşları eşitlenecek. Ayrıca ilk intibağı birkaç günle kaçırıp mağdur olanlar da yararlanabilecek. İlk yapılan intibak düzenlemesinde emeklilere 355 lirayı bulan artışlar yapılmıştı. Emekliler böylece maaşlarındaki haksızlığın giderilmesi imkanına kavuşmuşlardı.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 4 =