Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Yıldırımspor sahaya çıkmadı

Hükmen mağlup sayıldılar

SPOR
Yıldırımspor sahaya çıkmadı

Hükmen mağlup sayıldılar

Geçtiğimiz yıl Dünya Fair-Play ve Türkiye Büyük Ödülünü alan Yıldırımspor, Sakarya Büyükşehir Belediyesi U17 Play-Off Ligi’nde Çaykışlaspor ile yapması gereken 4.hafta maçına çıkmadı ve hükmen mağlup oldu.

MAÇA GELMEDİLER
Sarı-lacivertli ekip, kulüp başkanı Kemal Pekin’in aldığı karar doğrultusunda karşılaşma için Karaman Sentetik Saha’ya gelmedi. Karşılaşma oynanacakmış gibi Çaykışlaspor bütün hazırlıkları yaptı. Maçın hakemleri maçın başlama saati olarak belirlenen 17.55’te sahaya çıktılar.

HAZIR BEKLEDİLER
Hakemler, 5 dakika daha bekledikten sonra sahada hazır bekleyen Çaykışlalı oyuncuları yanlarına çağırarak kontrol yaptılar.  Yeşil-beyazlı takımın ilk 11’inde
yer alan oyuncular sahada hakemleri hazır bekledi.

HÜKMEN MAĞLUP
Ancak rakip takım sahada yer almadığı için hakemler, yaptıkları kontrol sonrası maçı Yıldırımspor’un hükmen mağlubiyetiyle karara bağladılar. Maç sonrası alınan bilgilere göre Sarı-Lacivertli takımın son 3 maçına da çıkmayacağı öğrenildi.

NEREDE KALDI FAR-PLAY RUHU?
Maç sonrası gazetemize açıklama yapan Çaykışlaspor basın sözcüsü Selahattin Özmen, Yıldırımspor gibi Sakarya’nın en eski kulübünün maça gelmemesini hayretle karşıladığını söyledi. Kendilerinin de bir iddiaları olmamalarına rağmen maça geldiklerini belirten Özmen, “İddiamız kalmadığı için 3 önemli oyuncumuzu maça çağırmadık. Ancak yine de takım olarak sahada hazır bulunduk. Yıllardır hep aynı sıkıntıları yaşıyoruz. İddiaı kalmayan takımlar ligin ilk 2 veya 3 haftasında kalan maçlarına çıkmıyorlar. Buna bir çözüm bulunmalı. Geçtiğimiz yıl Fair-Play ödülü almış bir takımın maça çıkmamasını anlamış değiliz. Nerede kaldı Fair-Play ruhu? Hiçte hoş bir durum değil. Yıldırımspor gibi kulüplerin örnek olması gerekirken, bu duruma düşmesi bizleri son derece üzmüştür” dedi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 4 =