Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

TÜBİTAK Üniversite-Sanayi İş Birliğine Değer Veriyor

SAÜ, Sakarya Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen “TÜBİTAK-TEYDEB Projeleri Eğitimi” programına TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Hasan Selçuk Selek katılarak TÜBİTAK’ın teknoloji ve yenilikçi destek programları hakkında bilgi verdi.

EKONOMİ
TÜBİTAK Üniversite-Sanayi İş Birliğine Değer Veriyor

Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu, Araştırma Dekanlığı üyeleri, akademisyenler ve firma yetkilileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu, farklı teknolojilerle üretim yapan firmaların ayakta kalabilmek içinteknoloji ve inovasyon alanlarında çok ciddi yatırımlar ve atılımlar yaptığını aktardı. Yenilikçi üretim tekniklerine önem verildikçe elde edilen gelirin de arttığını söyleyen Dr. Köseoğlu,  bu durumun milli gelirin artışı ve uluslararası firmaların rekabeti noktasında önem taşıdığını belirtti. Ar-Ge, inovasyon ve yenilikçi üretim teknolojileri konusunda Sakarya Teknokent olarak her türlü çalışmayı yapacaklarını ifade eden Dr. Köseoğlu, amaçlarının Sakarya Teknokent’i daha ileri noktaya taşımak olduğunu söyledi.

TÜBİTAK’ın yenilikçi üretim teknikleri, Ar-Ge ve inovasyon için ortaya koyduğu destekleri anlatan TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Hasan Selçuk Selek nitelikli ve doğru projelerle üniversite-sanayi iş birliğine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Sanayi, ekosistem, teknogirişim ve yapay zeka gibi birçok alanda yapılan projelere destek verdiklerini belirten Selek TEYDEB’in teknoloji destek grupları ve çalışma usül ve esasları hakkında bilgi verdi.

Üniversite-Sanayi İş Birliği Destek Programları, Özel Sektör Ar-Ge ve Yenilik Projeleri Destekleri ve Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri hakkında konuşan Selek projelerin başvuru süreci, başvurunun değerlendirilmesi ve bütçe hakkında bilgilendirmelerde bulundu. TÜBİTAK’ın KOBİ’lere, kurumlara ve araştırmacılara verdiği destekleri anlatan Selek, patent destek programı, girişimcilik destek programı ve örnek çağrılardan bahsetti.

Selek TÜBİTAK’ın son yıllarda büyük bir gelişim kaydettiğini vurgulayarak KOBİ’lerin Ar-Ge ve Yenilik yetkinliğinin arttırılmasına yönelik mentorluk hizmetlerinin güçlendirildiğini aktardı. Selek, konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruları cevaplamasının ardından programa katılımlarından dolayı dinleyicilere teşekkür etti.

Program, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ın TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Hasan Selçuk Selek’e hediye takdim etmesiyle sona erdi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 8 =