Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

SELMAN DEDE YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ'NİN LANSMANI BUGÜN YAPILDI

Selman Dede Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin tanıtım lansmanı bu sabah saat: 10.00'da Bayraktepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltı programı ile gerçekleşti.

SPOR
SELMAN DEDE YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ'NİN LANSMANI BUGÜN YAPILDI

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 03 Haziran 2023 Cumartesi günü 20.'incisi yapılacak olan Selman Dede Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin tanıtım lansmanı bu sabah saat: 10.00'da Bayraktepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltı programı ile gerçekleşti.

Düzenlenen tanıtım lansmanının ev sahipliğini Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve Hendek Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır yaptı. Programa; Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü Başkanı Feyzullah Köstereli, Hendek Belediyesi Spor İşleri Müdürü Cumali Çetin, Hendek Belediyesi Zabıta Müdürü Harun Kaynak, Hendek Belediyesi Başpehlivanlarından aynı zamanda da güreşlerin koordinatörü olan Ahmet Kavakçı ve Süleyman Aykırı, Başaltı Pehlivanı Metin Alpaslan Temizce, ilçemizin yetiştirdiği değerlerden yağlı güreş ustası Gazanfer Kahveci, eski Avrupa ve Dünya Şampiyonu Mehmet Ümit Bedel, Yasin Demirbaş, Düzce Belediyesi Yağlı Güreş Antrenörü İsmet Özmetin, Sakarya Güreş İl Temsilcisi Ali İhsan Çokan, Sakarya Bölgesi Meydan Baş Hakemi Savaş Tan, Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü Güreş Antrenörü Sefar Sarı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yağlı Güreş Kulübü Antrenörü Mustafa Çelik, Yağlı Güreş Ustası Osman Ergüven, Güreş Programı Yapımcısı ve Gazeteci Cemil Tekin, Güreş Yorumcusu ve Güreş Yazarı Yalçın Kaynak, milli sporcu Güzide Yağmur Tekin ve Hendek'li basın mensupları katıldı.

Yapılacak olan organizasyon ile ilgili olarak programa katılan misafirlere ve basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu şunları söyledi. Başkan Babaoğlu, "Yağlı güreşin Türkiye Güreş Federasyonundan ayrılmasının daha hayırlı olduğunu dile getirerek, yağlı güreşin kendine has bir federasyon çatısı altında olmasından mutluluk duyduğunu" ifade etti. Babaoğlu, "Yağlı güreş gibi bir geleneğimizi yaşatmak, hepimizin asli bir görevidir. Elimizden geldiğince bu geleneklerimize sahip çıkacağız. Bu nedenle 03 Haziran 2023 Cumartesi günü düzenleyecek olduğumuz Selman Dede'yi Anma, Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Sünnet Şenlikleri'ne bütün hemşehrilerimizi ve güreş severlerimizi davet ediyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

Lansman tanıtım programı, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı sonrasında organizasyon heyetinin güreş sahasını gezmesi ile sona erdi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 1 =