Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

“Şehrimizin En Önemli Projesi”

GÜNCEL
“Şehrimizin En Önemli Projesi”

Başkan Toçoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Karasu için verdiği müjde, şehrimizin en önemli projesi oldu. Karasu ilçemiz otomotiv üssü ilan edildi. İnşallah şehrimiz bu proje ile Türkiye genelinde adından daha çok söz ettirecek” dedi.

“GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. 56 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste MHP grubu adına gündem dışı söz alan Erkal Etçioğlu’nun sorularını cevaplayan Başkan Toçoğlu, “Adapazarı treninin Gar’a gelmesi ile ilgili Bakanlığımızla görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.

2 KM’LİK BİR ALAN

Toçoğlu şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi hemzemin geçitlerin yerin altına alınması için bir proje sunmuştuk. Şunu söyleyeyim bakanlık olumlu bakıyor. Genel Başkanımız sayın Ergün Atalay da Başbakanımızın Türk İş’i ziyaretinde konuyu kendilerine arz etti. İnşallah biz de seçim çalışmaları için Sakarya’ya geldiğinde konuyu detaylıca Başbakanımıza aktaracağız. Tabi bu kavşak meseleleri için bir alan uygunluğu sorunu var; buralarda yapılaşma tamamlanmış. Dolayısıyla bizim düşüncemiz Vagon fabrikasının önündeki askeriye bölgesi önünden 2 km’lik bir mesafenin kutu şeklinde alta alınmasıdır. Üstü tamamlandığında rekreasyon çalışmaları ve diğer projeler yer alacak”

“TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haftasonu gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı açıklamaların mutluluğunu yaşadıklarını da belirten Başkan Toçoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız, haftasonu katıldığı programda şehrimizin geleceği adına önem taşıyan birçok projenin açılışını gerçekleştirdiği. Ama Karasu için verdiği müjde, şehrimizin en önemli projesi oldu. Karasu ilçemiz otomotiv üssü ilan edildi. Şehrimizin teknolojik altyapısının gelişmesi adına çok önemli bir proje. İnşallah şehrimiz bu proje ile Türkiye genelinde adından daha çok söz ettirecek. Sayın Cumhurbaşkanımıza şehrimize verdiği müjde için bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“S PLAKA ÜCRETLERİ”

Meclis gündeminde yer alan S plaka ile ilgili de açıklamalarda bulunan Toçoğlu, “Taşımacı esnafımızla istişareler yürüttük, gerekli işbirliğini sağladık. İnşallah taşımacılık sistemi bu çalışmamızla daha kontrol edilebilir bir hal alacak. Şehrimizde çalışan servisçi esnafımız kayıt altına alınmış olacak. Servisçi esnafımızın da sahip olduğu plakanın bir değeri olmasının istiyoruz. İnşallah bu çalışma ile şehrimiz taşımacılığındaki kalite daha da artacak” diye konuştu.

ESKİ SAHİPLERE SATACAK

Adapazarı Belediyesi’nin yeni hizmet binası yapmak için daha önce kamulaştırılan DSİ karşısındaki alandan vazgeçmesi ve bu alanı yeniden eski yer sahiplerine satmak istemesi,  gündemin 22. maddesinde yer aldı. Buna göre, Adapazarı Belediyesi, belirtilen alan için eski yer sahiplerine satış teklifi yapacak. Kabul edilmediği veya talep olmadığı taktirde alanı direk satış yöntemiyle değerlendirecek. Tabi bunun için Adapazarı Belediyesi alanı eski imar durumuna döndürmek için çalışma yapacak. 22. madde  ilgili komisyona gönderildi.

56 MADDE KARARA BAĞLANDI

Yine meclis gündeminde şehir için büyük önem taşıyan iki proje karara bağlandı. Meclis üyeleri, oy birliğiyle Engelli Gündüz Bakımevi ve Akyazı Spor Tesisleri yapım çalışmalarını yürütmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na tam yetki verdi. Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda MHP Grubu 2. maddeye ret oyu verirken, diğer 21 madde oy birliği ile kabul edildi. 22 – 41. gündemler dahil olmak üzere 20 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, 42 ve 43. maddeler ise Plan Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na havale edildi. Meclis üyeleri gündemin 44. maddesini de Ulaşım Komisyonu’na havale ederken, diğer 10 madde de oy birliği ile kabul edildi.

KOMİSYON SEÇİMLERİ

Gündemin 52. Maddesinde ise ihtisas komisyonları seçimi yapıldı. Buna göre:

Encümen Üyeleri; Bilal Soykan, Fevzi Gürsoy, Turan İmamoğlu, İsa Sezer, İsmail Dönmez.

İmar Komisyonu: Hasan Altıntaş, Ali Kasım Aksoy, Necdet Tömekçe, Mecit Kök, Cevdet koç, Özcan Özen, Fatih Şentürk.

Çevre Sağlık: Şenay Sakal, Esra Durmaz, Yakup Albayrak, Recep Yerlikaya, Ahmet Safitürk, Samet Zurnacı, Sabahattin Koçsar.

Plan Bütçe: Ali Çiftçi, Metin Atalay, Çetin Sarı, Recep Boyra, Osman Gül, Serkan Çarktan, İlhan Filiz.

Ulaşım komisyonu: Aydın Sert, Fahri kolsuz, Cemal Angın, Musa Bildik, Abdullah Atmaca, Ferda Özten, Hüdaverdi Bahadır.

Eğitim Kültür: İdris Güner, Serdar Yener, Bilal Soykan, Hilal Coşar, Enver Çelik, Abdurrahman Atmaca.

Hukuk komisyonu: Kasım Aksoy, İdris Güner, Abdullah Özdemir, Uğur Dağıstanlı, Resul Eryılmaz, Hilal Coşkun, A. Ziya Akar.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
6 + 1 =