Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Mefkûre Anaokulları Öğrencileri

Polis Haftasını kutladılar

GÜNCEL
Mefkûre Anaokulları Öğrencileri

Polis Haftasını kutladılar

Mefkûre Anaokulları Sevimli Kelebekler Sınıfı Öğrencileri; Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Yıldönümü dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyaret esnasında İl Emniyet Müdürlüğü birimlerini gezerek polislik mesleğini tanıdılar.
Toplum Destekli Polis Müdürlüğü personeli eşliğinde öğrenciler ilk olarak Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) kontrol merkezini ziyaret eden öğrenciler, ilçenin belirli noktalarında çekilen kamera görüntülerini izledi. Burada şehrin nasıl izlendiğini, nasıl haberleşildiğini öğrenen öğrenciler daha sonra Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü’nde parmak izinin nasıl alındığını ve polisin olayları nasıl çözdüğünü öğrendi .Program sonunda Sevimli Kelebekler Sınıfı öğrencileri, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nü gezerek çevik kuvvet polisinin neler yaptığı ve olaylarda kullanılan araç ve gereçleri merakla inceledi
Gezide çok mutlu olan öğrenciler, Polislere yanlarında getirdikleri çiçeği takdim ederek Polis Haftası’nı kutladılar
Mefkûre Anaokulları Müdür Yardımcısı Elif EKER, Meslek Tanıtımı ve kavram gelişimi amacıyla yaptıkları gezilerin çocukların sosyal çevrelerini tanımaları açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi.  Sosyal etkinliklerimiz çerçevesinde yıllık planlarımız dâhilinde çevremizdeki kurum ve kuruluşları tanıtmak çeşitli mesleki grupları ve bunların işlevleri hakkında çocuklarımıza bilgi vererek çevre farkındalığı sağlamak amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirdik” dedi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 1 =