Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Sakarya Atatürk Stadyumunda Yeni Sezon Hazırlıkları Tamamlandı

Sakaryaspor’un geçtiğimiz sezon şampiyon olarak Spor Toto 1. Lig’e yükselmesi sonrasında TFF Talimatlarına göre Sakarya Atatürk Stadyumunda yenilikler yapıldı.

SPOR
Sakarya Atatürk Stadyumunda Yeni Sezon Hazırlıkları Tamamlandı

14 ağustos Pazar akşamı saat 20:00’da Sakaryaspor ile Göztepe arasında oynanacak maç için  Atatürk Stadı’nda son kontroller yapılıyor.

VAR Sistemi Platformu

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilen talimatlara göreSakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda; Passolig e- bilet teknik alt yapısı, VAR sistemi Platfomları, kablolama sistemleri, Ana Çekim Alanı düzenlenerek  Canlı Yayına ve VAR sistemlerin uygulanması için hazır hale getirildi. 

Stadın güvenliği için 2 güvenlik gözlem odası oluşturuldu. Gözlemci ve güvenlik amiri tarafından tüm stadın izlenebileceği ve anında müdahale edebileceği odalar oluşturuldu. Taraftarın stada giriş yaptığı tüm turnikeler yenilenerek,Passolig sistemine uygun hale getirildi. Stadyumda 40 olan turnike sayısı 70’e yükseltildi.

Ters Açı Kamera Platformu 

Stadyum’da 240 kamera varken Passolig’inteknik alt yapısı oluşturulmasıyla stadyumdaki kamera sayısı 750’ye çıkartıldı . Maç gününde taraftarın attığı her adım bu kameralar sayesinde anlık olarak takip edilecek. Bunun yanında stadyuma yeni kamera platformları yerleştirildi ve 1. Lig’de VAR uygulaması yapılacağı için ofsayt ve gol çizgisi kameraları kuruldu.

Bunların beraberinde Sahaya çıkış koridorları, çim bakım onarımları, Mescid, WC ler , misafir ve ev sahibi takımların koltukları komple bakım onarımları yapılarak kullanıma hazır hale getirildi. Misafir takımlarının ayrı hat üzerinden stada güvenli bir şekilde giriş yapacağı alanlar hazırlandı 
Hazırlıklar ile ilgili konuşma yapan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ;

‘‘Şehrimizin uzun zamandır arzuladığı 1. Lig heyecanı kısa süre içerisinde Sakarya Stadyumunda Göztepe müsabakasıyla başlangıç yapıyor .

Bunun için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmiş bulunmaktayız. Bu heyecanı bizlerde sporseverlerimiz ile birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyacağız Sakaryaspor’umuzaSüper Lig yolunda başarılar dileriz.’’ dedi

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
6 + 8 =