Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Lastikler römorklarda bekliyor

Yüksek kesimlerde don tehlikesi

GÜNCEL
Lastikler römorklarda bekliyor

Yüksek kesimlerde don tehlikesi


Çiftçinin en zor dönemi başladı. Geyve ilçesinin yüksek kesimlerinde kısmen etkisini gösteren soğuk hava çiftçileri korkutmaya başladı. Don uyarısı da ekinler için tehlike oluşturuyor.

KENDİ YÖNTEMLERİNİ UYGULUYORLAR
Meyve üretimiyle ünlü Geyve ilçesinde üreticiler yüksek bölgelere yağan karın ardından yapılan don uyarısı nedeniyle gece meyve bahçelerinde ateş yakarak dumanlama yöntemiyle meyve ağaçlarını korumaya çalışıyor. Bölgemizde daha önceleri görülmemiş nisan ayı yaşandığını belirten üreticiler, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrası don tehlikesinin baş göstermesi üzerine, henüz çiçeklenme aşamasında olan meyve ağaçlarını korumak için kendi yöntemlerini uyguluyor.
LASTİKLER RÖMORKLARDA BEKLİYOR
Traktör römorklarında araç lastiklerinin hazır kıta gibi beklediği Geyve Umurbey Mahallesinde üreticiler gece yarısından sonra adeta hazır kıta gibi nöbet tutuyor. Bölgede oluşabilecek don tehlikesi hissedildiği anda köylüler traktör römorklarında hazır bekletilen bu lastikleri yakarak meyve bahçelerinin üstünde duman tabakası oluşturup meyve ağaçlarını don tehlikesinden korumaya çalışıyor.
“ZARAR GÖRMEK İSTEMİYORUZ”
Umurbey Köyündeki üreticiler, Meyve ağaçlarının risk altında olduğunu belirterek, ''Önceki yıllarda meyve ağaçlarımız dondan etkilenmiş ve ciddi zararla karşı karşıya kalmıştık. O nedenle tedbir alıyoruz'' dedi. Bahçe içinde yakılan ateşten çıkan dumanların araziye dağılarak meyve dallarındaki çiçek ve tomurcukları dondan koruduğunu vurgulayan üreticiler, ''Tek geçim kaynağımız olan meyve bahçelerimizin dondan etkilenmesini istemiyoruz. Geçmiş yıllarda yaşadıklarımız tekrarlanmasın diye önlem alıyoruz'' diye konuştu. / Erdinç Tuna

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 2 =