Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Kent Şurası toplandı

GÜNCEL
Kent Şurası toplandı

Sakarya Kent Şurası 51’nci kez Erenler İlçesi Seçkin Otel’de Mart ayı toplantısını gerçekleştirdiler.

Sakarya Kent Şurası Mart ayı toplantısında konuk davet etmeyerek şura üyeleri ile ilin tarım, sanayi, ekonomi ve Tarihi Uzun Çarşı ve birçok konularda üyelerden söz alarak görüşlerini dile getirdiler.

Delen’den telekonferans bağlantısı

Kent Şurası ayda bir kez ilin sorunlarını gündeme alarak toplantı gerçekleştiriyor. 51’nci oturum Orhan Ekinci’nin açılış konuşması ile başladı. Şura Başkanı Abbas Delen’in kutsal topraklarda Umre’de olması ile toplantıya telekonferansla katılarak tüm üyeleri selamladı. Delen, Kutsal Topraklarda “ülkemiz için ve şura üyeleri için dua ediyorum” dedi.

Kent Şurası’na katılanlar;
Kent Şurası Kurucu Başkanı Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu, Kurucular Prof. Dr. İsmail Çallı, Nuri Paker.

Yavuz Deniz, Vedat Kocabıyık, Özcan Kırıcı, Özcan Başoğlu, Osman Nuri Ürküt, Orhan Ekinci, Nuri Paker, Mehmet Hamza, Mehmet Dinler, Kamil Tever, İzzet Dönmez, İbrahim Balaban, Hayati Özdoğan, Hamdi Güler, Hakan Alkan, Prof. Dr. Gürsoy Alagöz, Gündüz Akay, Fettah Kınalı, Fethi Sarıoğlu, Faruz Öz, Erdoğan Çamlıyurt, Cevat Bezek, Aydemir Horozlu, emekli öğretmen şehit babası Salim Yarar.

-----------------------

Borcu ödeme endişeli taktik

Kent Şurası’nda konuşma yapan Kurucu Başkan Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu, “son yıllarda ilimiz dışında ticaret dünyasında yüklüce ürün yâda malzeme satın alan firma borçlanmasını ekonomik durum sıkıntısı göstererek mahkemeye başvurup durum tespiti yapılıyor. 1 yıl ödemesiz 3 yıl vadeli ödeme durumu ortaya çıkıyor. Türkiye’nin tüm vilayetlerinde bu yaşanıyor, ticaret dünyasında büyük sıkıntılara neden olacak. Geçtiğimiz günlerde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu gelmişti. Bu durumu aktardım, tedbir alınması gerektiğini yoksa ileride çok büyük krizlere neden olacağını belirtim” dedi.


Paker “Uzun Çarşı’da
çalışma başlamalı”

Kent Şurası kurucu üyesi Nuri Paker “tarihi uzun çarşı tarihi özeliğini ortaya çıkaracak proje şehir için çok önemli bir çalışmadır. Proje çalışmasının biran önce başlaması gerekir. Herkesin buna destek olması çarşı esnafın sabırla sürecin başlaması ilerlemesi için şartlar içinde desteklemeli” dedi.


Horozlu “protesto edilmeliydi”

Eski Ziraat Odası Başkanı Aydemir Horozlu “tarım alanlarının sanayiye açılmaması gerekiyor. Pamukova’da kâğıt fabrikası kurulması safhasında toprak kurulundan izin alınmasına olumsuz oy veren Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu’nun kuruldan atılması kabul edilemez. Neden Şenoğlu tüm çiftçilerle durumu protesto etmek için traktörlerle sokağa çıkıp protesto etmedi” dedi.

Çamlıyurt “demiryolu
hayata geçmeli”

Şura üyesi Erdoğan Çamlıyurt “şehir içi ulaşımında mutlaka demiryolu taşımacılığına geçilmeli. Yeni yerleşim alanından tutun da üniversiteye kadar ilçeleri kapsayacak kadar demir yolu kademli olarak hayata geçirilmeli” dedi.


Hacıeyüpoğlu ;
“Trafik sorunu var”

Şuranın Kurucu Başkanı Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu “şehirde trafik sıkıntısı var, herkes söylüyor. Çözüm deniyor, bir karşılık veren yok. Demiryolu ulaşımının hayata geçirilmesi için adım atılması gerekiyor deniyor. Kimse trafik sorununda neyin yapılacağını söylemiyor. E-5 karayolunun her iki tarafı sanayi ile doldu. Burada 4 yüz yâda 2 metre koruma bandı şartı koyulmalı. Tarım arazilerinin bu yol üzerinde genişlemesine müsaade edilmemesi gerekiyor” dedi.

Karasu Limanı
dünyaya açılan kapı

Prof. Dr. Gürsoy Alagöz “Karasu Limanı ve Adapazarı-Bartın arası demiryolu yapımı tamamlanmasının ardından Karasu Bölgesi çok öneme kavuşacak. Liman Sakarya’nın özelikle dünyaya açılan kapısı olacak. Liman sayesinde ticaretin kalbi Karasu olacak” dedi.

Göl kıyısı temizlenmeli

Şura üyesi Yavuz Deniz “Sapanca Gölü su dolması ile eski haline geldi. Göl çevresinde göl içindeki atıkların karaya vurması ile çöp doldu. Gölün tüm çevresi mutlaka temizlenmelidir”  dedi.

Çanakkale hatırası resmi

Emekli öğretmen şehit babası Salim Yarar, 18 Mart Çanakkale zaferi nedeni ile gittiği Çanakkale’de 2 gazi kadınla çektirdiği resmi Şura’nın kurucu Başkanı Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu verdi. Kent şurası toplantısı Nisan ayı sonunda toplanmak üzere sona erdi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 5 =