Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Kapalı Çarşı’ya Esnaf Sarayı Modeli

Yeni hedef AVM’lerin rakibi olmak

GÜNCEL
Kapalı Çarşı’ya Esnaf Sarayı Modeli

Yeni hedef AVM’lerin rakibi olmak

Sakarya’nın ilk alışveriş merkezlerinden biri olan Kapalı Çarşı bugünlerde esnafların talebiyle yeniden hayat buluyor. Altın ve gelinlik sektörünün dışında farklı sektörlere de kapılarını açmaya hazırlanan Kapalı Çarşı’nın yeni hedefi AVM’lerin rakibi olmak.
ŞEHRİN EN ESKİ AVM’Sİ
Büyük alışveriş merkezilerinin faaliyette olmadığı dönemlerde Sakarya’da alışveriş denince ilk akla gelen yerlerden biri Kapalı Çarşı olurdu. 1957 yılında kurulan Sakarya’nın ilk AVM’si olarak nitelendirilen Kapalı Çarşı, AVM’lerin ortaya çıkmasıyla birlikte eski günlerini arar oldu. Tüm bunların yanında şehirde yeni alışveriş mekanlarının ortaya çıkması ve görselliği ön planda tutmaları, adeta Kapalı Çarşı’nın pabucunu dama attı. 
KİRA FİYATLARI DÜŞÜK
Eskilerin gözde mekanı olan Kapalı Çarşı bu sıralar esnafların ilgi odağı haline gelmeye başladı. Sebebi ise işyeri kiralarının piyasaya oranla çok düşük olması. Çarşılarında esnafın talebinin şu sıralar fazla olduğunu kaydeden Kapalı Çarşı’yı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Suat Çavdaroğlu “Artık birçok esnaf kira fiyatlarından dolayı çarşımızı tercih ediyor. Bu da sevindirici bir gelişme” dedi.
ESNAF SARAYI MODELİ
Çavdaroğlu şöyle konuştu: Büyükşehir Belediyesi’ne bir proje sunduk şimdi onun sonuçlarını bekliyoruz. Biraz tadilat ve boya işleri var. Dış cephede de iyileştirmeler olursa burası çok güzel bir yer haline gelir. Kapalı Çarşı’da hangi sektör yoksa o gelmeli. Örneğin; ayakkabı, süs eşyaları, takı mağazaları, kuaför gibi sektörler burayı canlandıracaktır. Tüm bunların yanında üst katlarda cafe gibi işletmeler olursa, Eskişehir’deki Esnaf Sarayı modelinin aynısı haline gelir. Burayı farklı sektörler kurtarır”
“BUNA İHTİYACIMIZ VAR”
Kapalı Çarşı’da halen 100 dükkanın bulunduğunu söyleyen Başkan Çavdaroğlu, “Bina 3 katlı ve 3 parçadan oluşuyor. Toplam 2 bin 250 metrekare alana sahip. Böylesi geniş bir yere yapılacak olan iyileştirme ile Sakarya ve esnafımız çok şey kazanabilir. Esnaf olarak bazı şeyler bizi geleceğe yönelik olarak umutlandırdı. Umarız, bu çarşı yeniden ele alınır ve farklı sektörlerle can bulur. Buna ihtiyacımız var” diye konuştu.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 3 =