Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Hacıeyüpoğlu'ndan SİMDER'e ziyaret

"AK Parti ile birlikte STK’ların önü açıldı"

GÜNCEL
Hacıeyüpoğlu'ndan SİMDER'e ziyaret

"AK Parti ile birlikte STK’ların önü açıldı"

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu, Sakarya İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği’ni (SİMDER) ziyaret etti.

1991 yılında kurulan ve kısa adı SİMDER olan Sakarya İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği’ni ziyaret eden AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarını ülke için son derece önemli olduğunu kaydetti. SİMDER’in, bir dönem adeta dışlanarak yok sayılan İmam Hatip Liselerinin sembolü olduğunu ifade eden Hacıeyüpoğlu, özellikle 28 Şubat süreci ile birlikte adeta toplumdan dışlanmaya ve hafızalardan silinmeye çalışılan İmam Hatiplerin, bugün özgür Türkiye’de eğitimlerine hiçbir kısıtlama olmadan devam ettiklerini söyledi.

Hacıeyüpoğlu, “Türkiye’de birçok alanda olduğu gibi STK’larda AK Parti’den önce vesayetten kurtulamıyor, kendi kuruluş felsefelerine uygun çalışamıyorlardı. Ancak AK Parti ile birlikte ülkede kalkan vesayetler, STK’larında önünü açtı. Bugün STK’lar toplumda çok önemli bir yerde duruyorlar. Binlerce insana hitap eden, kanaat oluşturan ve çözüm üreten bir konuma doğru gelen STK’larımız ile övünüyoruz. Ben bundan sonra ki süreçte SİMDER’in çözüm odaklı çalışmalarında sonuna kadar destek olacağımı ifade etmek isterim. Kendilerinin her zaman yanındayız” dedi.

SİMDER Başkanı Nafi Özdin’de AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu’na adaylık yolunda başarılar diledi.

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 1 =