Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Dönüşümün Temeli Atıldı

GÜNCEL
Dönüşümün Temeli Atıldı

Erenler Belediyesi tarafından başlatılan Kentsel Dönüşüm kapsamında toplamda 666 dönümlük alanda yapılacak olan projede  1. etap temel atma töreni gerçekleştirildi.

Küpçüler mahallesinde başlatılan 1. Etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında gerçekleştirilen programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri ve AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Mustafa İsen, Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Adnan Şimşiroğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, ASP İl Müdürü Mutlu Işıksu,  SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, AK Parti ilçe yöneticileri, İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programları dolayısı ile kentsel dönüşüm temel atma törenine katılamayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de bir mesaj gönderdi. Bakan Güllüce, mesajında “Programımızın yoğunluğu nedeniyle nazik davetinize icabet edemiyorum. Tüm katılımcılara ve misafirlere selam ve sevgilerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

280 Konut ve 2 Ticaret Merkezi
Küpçüler Mahallesinde başlayan 280 konut ve 2 ticaret merkezinin temel atma töreninde konuşan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, projenin tamamlanması için çok çalıştıklarını ve sonuçlanmasından dolayı bahtiyarlığını belirterek, “Temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm projesinde 4-5 yıldır vermiş olduğumuz hizmet mücadelesinin en önemli aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Sizlerden aldığımız yetkiyle ve hayır dualarınızla Türkiye’ye, Sakarya’ya ve Erenler’e büyük eserler, büyük hizmetler kazandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.” dedi.
 

‘Kentsel Dönüşümü Yapan İlk Belediyeyiz’
Kentsel dönüşüm projeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük emekleri olduğunu dile getiren Başkan Öztürk, “Van Depreminden sonra dönemin Başbakanı, Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan, ‘Siyasi hayatıma da mâl olsa Türkiye çapında kentsel dönüşümü gerçekleştireceğim.’ dedi. Akabinde yeni yasanın çıkmasıyla müracatımızı yaptık ve 666 dönümlük projemizi onaylattık. Bu kentsel dönüşüm projesiyle Türkiye’de bir ilk olmanın, önder olmanın mutluluğu ve haklı gurunu yaşıyoruz. Kentsel Dönüşümü yapan ilk belediyeyiz. Bakanlıkta protokol imzalayan ilk belediye olduk. Başlamış olduğumuz bu işi 38 ay sonra bitirmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Emeği Geçenlere Teşekkür…
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Cavit Öztürük, “Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen, Türkiye’de kentsel dönüşümün önünü açan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce’ye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Ayşenur İslam’a ve onların nazarında emeği geçen bütün çalışanlara, ekip arkadaşlarına, bize de bu noktada güvenen Erenler halkına teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.

Başkan Öztürk’ün Emekleri Büyük
Programda konuşmasını gerçekleştiren Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, “Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak Erenler Belediye Başkanımız Cavit Öztürk’ten şikayetçiyiz. Bizi bir gün olsun rahat bırakmadı. İlk Kanun çıktığından bu güne kadar gerek telefonla gerek yerimize gelerek neredeyse evimizin kapısına kadar gelerek sürekli bizi taciz etti. Dolayısı ile ben ve ekibim kendisinden şikayetçiyiz. Ama nihayetinde böyle bir eser ortaya çıktı. Kendisine çok çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘Güvenli ve Estetik Bir Şehir İnşa Edeceğiz’
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu protokolü selamlayarak konuşmasına başladı. Aklın ve bilimin öncülüğünde bir şehir inşa edeceklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Bizim temel hedefimiz, geçmişte yaşadığımız acı tecrübelerden ders alarak, Sakarya’yı dünyanın en yaşanabilir kentlerinden biri haline getirmektir. Sakarya en acı felaketleri yaşamış bir kenttir. Sakaryamızın deprem kuşağında yer aldığını unutmayacağız ve deprem gerçeğiyle yaşamaya devam edeceğiz. Bunun neticesinde aklın ve bilimin önceliğinde güvenli ve estetik bir şehir inşa etmeye devam edeceğiz. Bu şehrin insanlarına aynı acıları yaşatmamak için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu anlayış doğrultusunda Erenlerimizde Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşümlerimizden birinin temelini atıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

‘Onlar Konuşur, Biz Yaparız!’
Programın son konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam gerçekleştirdi. AK Parti hükumetlerinin hizmetlerinden bahseden İslam, “AK Parti iktidara geldiğinde 10 yaşında olan çocuklar şu anda 23 yaşında genç bireyler oldular. Sanıyorlar ki bu ülkede 13 yıl önce de her şey aynıydı. Ancak AK Parti her alanda atılımlar gerçekleştirdi. Yapılmaz denenleri yaptı. Bu kentsel dönüşüm projesi ile de tekrar kanıtlamış olduk; Onlar konuşur, Biz Yaparız!” şeklinde konuştu.
AK Parti dönemlerindeki hizmetlerin saymakla bitmeyeceğinin altını çizen Bakan İslam “Bu anlattıklarım ancak yapılan hizmetlerin özetinin özetinin özeti olabilir.” ifadelerini kullandı.
 

“Günün Kahramanı Cavit Öztürk’tür”
Kentsel dönüşüm projesi ile Osmanlı döneminde ki atmosferi tekrar yaşatmak istediklerini ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç Dr. Ayşenur İslam, “Bu günün kahramanı Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’tür. Osmanlı döneminde şehir merkezlerinde külliye, camii ve çınarı olan meydanlar yapılırdı. Erenler’de gerçekleşecek olan kentsel dönüşümde de inşallah külliyesi, camii ve çınarı olan bir yer inşa edeceğiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak Erenler Belediyesi’ne inşa edilecek külliye için destek olacağız.” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, protokol üyelerine ve firma temsilcilerine çiçek ve tablo hediye etti. Hediye takdiminden sonra Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni gerçekleşti.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 9 =