Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Selamet’ten Kuruşlara Yönelik Denetim

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Selamet, hassas ve dezavantajlı gruplara yönelik daha kaliteli hizmet verebilmek adına, kuruluşlara habersiz denetimler gerçekleştiriyor.

GÜNCEL
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Selamet’ten Kuruşlara Yönelik Denetim

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Selamet hassas ve dezavantajlı grup olarak nitelendirilen kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara hizmet veren kuruluşlara yönelik habersiz ve kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerle ilgili konuşan Müdür Selamet, “Hassas ve dezavantajlı olarak nitelendirilen gruplara verilen hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla yaptığımız denetimler sırasında kurumların fiziksel koşulları, hijyen standartları, personel yeterliliği ve hizmet kalitesi gibi birçok detay mercek altına alındı. Bu sayede eksiklikler daha hızlı tespit edilerek gerekli önlemlerin alınabilmesini sağladık” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK
Habersiz denetimlerin süreceğini belirten İl Müdürü Zekeriya Selamet, “Yurt genelinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmet modellerinin uygulandığı birimlerde sunulan hizmetin kalitesinin denetlendiği kuruluşlarımızda, hizmet alan kişilerin kaldığı odalar, idarî ofisler, çalışma düzenleri, ortak kullanım alanları, afet, yangın vb sivil savunma ekipmanları, mutfaklar ve depolara kadar tüm birimlere uzanan geniş kapsamlı bir çalışma yürüttük. Ayrıca, evrak işlemleri, satın alma süreçleri, arşiv düzenleri, hazırlanan raporlar ile fizikî ve idarî yapıların incelendiği ziyaretlerde kuruluşların yetkililerinden bilgiler aldık. Kurumlarımızda kalan misafirlerimizle sohbet ederek istek ve şikayetlerini sorduk” ifadelerini kullandı.

İŞTE DENETLENEN KURULUŞLAR
Denetimler kapsamında ziyaret edilen kuruluşlar: Adapazarı İzzet Şükrü Enez Sosyal Hizmet Merkezi, Akyazı Sosyal Hizmet Merkezi, Geyve Sosyal Hizmet Merkezi, Karasu Sosyal Hizmet Merkezi, Hendek Sosyal Hizmet Merkezi, Sakarya Çocuk Evleri Sitesi, Arifiye Çocuk Evleri Sitesi, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, Hendek Melek Nişancı Huzurevi, Arifiye Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Fatma Hamit Atay Otizm Engelsiz Yaşam ve Aile Danışma Merkezi, Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 5 =