Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Evlatlarımıza kıymayın efendiler!

Her geçen gün daha da artan kadın ve çocuk cinayetleri, vicdanını yitirmiş bir toplumun ve bir zihniyetin bizleri getirdiği noktadır.

GÜNCEL
Evlatlarımıza kıymayın efendiler!

Her geçen gün daha da artan kadın ve çocuk cinayetleri, vicdanını yitirmiş bir toplumun ve bir zihniyetin bizleri getirdiği noktadır.

“Çocukları sevin, onlara merhamet gösterin. Onlar, cennetin çiçekleri ve bir toplumun geleceğidir. Çocuklara şefkat gösteren, benimle beraber cennette olacaktır.” Diyen Hz. Muhammed’in dinini sömürüp siyaseti alet edenler bugün “Narin’in ailesi dostlarımız, çok fazla açıklama yapmak istemiyoruz.” Diyen Ensarioğlu’nun, “Bir kereden bir şey olmaz.” Diyen Sema Ramazanoğlu’nun, adaletle uzaktan yakından alakası olmayan ama bu ülkede Adalet Bakanlığı yapmış olan “Küçüğün rızasıyla...” diyen Bekir Bozdağ’ın bu cinayetleri, tecavüzleri meşrulaştırma yolundaki açıklamaları toplumdaki kötü niyetli, vicdansız ve yaptıkları yanlarına kâr kalan insanların adeta güvencesi olmuştur. 

Cumhuriyet Dönemi ile birlikte kadın ve erkek eşitliğinin yapılan tüm devrimlerle bütün dünyaya örnek olması, 1924 yılında kadınların da zorunlu eğitim almalarına yönelik yasa, 1930’lu yıllardan başlayarak muhtariyet, meclis ve vekillik seçimleriyle devam eden süreçte kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesi Avrupa’nın önde gelen ve gıpta ile bakılan birçok ülkesinden daha erken gerçekleşmiştir. Nitekim Türkiye Cumhuriyeti Banisi Mustafa Kemal Atatürk, kadın ile erkeğin eşit yaşam hakkına sahip olduğunu sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına değil tüm dünya halklarına sunmuştur. 

Fakat “Elinin hamuruyla kadın her işe karışmasın.” Diyen “Gecenin o saatinde orada ne işi vardı?” diyen bu gerici zihniyet ve adaletsiz düzen artık son çırpınışlarındadır. Cinsiyet, din, dil, ırk, mezhep gözetmeksizin eşit yurttaşlık bilinciyle Türkiye Cumhuriyeti 2. Yüzyılına yeniden vicdan, ahlak ve adalet duygularıyla başlamak zorundadır. Dün Leyla, bugün Narin ve niceleri hepimizin evlatlarıdır. 

Narin, Leyla, Ceylan, Irmak, Müslime ve onlarca güzel yavrunun önlük yerine kefen giydiği bu eğitim öğretim yılı bizler için buruk başladı, böyle devam etmemesi için yandaşları koruyan değil hukukun üstünlüğünü sağlayan gerçek adalet düzenini Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı sağlayacaktır.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 7 =