Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Tatbikat gerçeğini aratmadı

GÜNCEL
Tatbikat gerçeğini aratmadı

Nuri Bayar da deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Öğrenciler okulu 1 dakika 53 saniyede sınıfları boşaltarak dışarıya çıktılar.

DEPREM VE YANGIN TATBİKATI
Adapazarı ilçesinde bulunan Nuri Bayar ortaokulunda Sakarya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye müdürlüğünce öğrencilere deprem ve yangın tatbikatı yaptırıldı. Nuri Bayar ortaokulunda Sakarya itfaiye daire başkanlığına bağlı yangın ve depreme müdahale ekipleri tatbikat öncesi öğrencilere okulda ders anında deprem veya yangın olması durumunda yapması gerekenleri önce anlattılar sonrada güvenli bir şekilde okul içinden dışarıya doğru koşarak bahçede toplanmasını istediler.
SENARYO GEREĞİ
Tatbikata okul müdürü Yalçın Cincirop Müdür Yardımcıları Halis Yağcı, Mustafa Aydın, Dilek Malkoç ve Serdar Mutlu eğitsel tatbikatın başarılı şekilde uygulanması için okulda tüm tedbirleri aldılar. Tatbikat okulun içine duman verilmesinin ardından siren çaldı. Öğrenciler sınıflardan öğretmenlerinin nezaretinde koşarak okulunun bahçesine toplanma yerine çıkarak toplandılar senaryo gereği okulun 2 katında kalan öğrenciler i itfaiye ekipleri merdiven yarımı ile camdan girerek yaralı öğrencileri sedye ile alarak başarılı bir şekilde sınıftan çıkarıp aşağı indirdiler.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
2 + 6 =