Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Sert Rüzgarda Hünerlerini Sergilediler

Vatandaşlar Paraşütçülerin Heyecanına Ortak Oldu

GÜNCEL
Sert Rüzgarda Hünerlerini Sergilediler

Vatandaşlar Paraşütçülerin Heyecanına Ortak Oldu

Bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası Serdivan-Kırantepe Yamaç Paraşütü Uçuşları’nda pilotlar sert rüzgara rağmen hünerlerini sergilediler.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın Cuma günkü açılış töreninde yaşanan terör olaylarından dolayı bu yıl sadece sportif amaçlı düzenleneceğini ifade ettiği Uluslararası Serdivan-Kırantepe Yamaç Paraşütü Uçuşları’nın ilk gününde pilotlar hem birbirleri ile hem de sert esen rüzgara karşı yarıştılar.
Sakaryalıların yanı sıra çevre illerden de gelen vatandaşlar yamaç paraşütçülerinin heyecanına ortak oldu.

Salı gününe kadar devam edecek uçuşların bugünkü ayağında paraşütçüler Kırantepe’deki pistten havalanarak yamacın aşağısındaki hedefe indi. Belirlenen hedefin merkez noktasına en yakın iniş için yarışan pilotlar yaptıkları akrobatik hareketlerle de yarışmaya renk kattı.
Bu yıl dünyanın farklı ülkelerinden 60 paraşütçüyü ağırlayan Uluslararası Kırantepe Yamaç Paraşütü Uçuşları’na gönüllü pilotlar da katıldı. Pilotlar puanlı uçuşlarda dereceye girmek için birbirleriyle yarıştı. Sert rüzgardan dolayı pilotların herhangi bir kazaya uğramaması için hava durumu anlık kontrol edilerek uçuşlara zaman zaman ara verildi.

İran-Romanya-Bulgaristan-İngiltere-İrlanda-Galler-Amerika Birleşik Devletleri-Kanada- İtalya- İspanya-Almanya-Estonya-Bulgaristan-Romanya-Gürcistan-Kosava-Tunus-Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’dan gelen paraşütçüler Salı gününe kadar Serdivan semalarında uçmaya devam edecek.

Minik Misafirler İçin…

Kırantepe’ye aileleri ile birlikte gelen minikler ise bir yandan uçuşları takip ederken diğer yandan kendileri için hazırlanan şişme oyun guruplarında keyifli dakikalar geçirdi. İlk gün açılış törenine gelen ve organizasyon görevlilerine isimlerini yazdıran vatandaşlar ise hava şartlarına bağlı olarak profesyonel pilotlarla birlikte tandem uçuşu yaptılar, Sakarya’nın güzelliklerini yerden metrelerce yükseğe çıkarak gökyüzünden izlediler.

Etkinlik Alanına Ulaşımı Ücretsiz Servislerle Sağlayabilirsiniz

Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, vatandaşların Serdivan Belediyesi Eski Hizmet Binası önünden her gün akşam 18:00’a kadar saat başlarında kalkacak ücretsiz servislerle gökyüzündeki heyecana ortak olabilecekleri belirtildi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
2 + 5 =