Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Sayı 14’e iniyor !

AK Parti’de elemelerde ikinci tur başlıyor.

GÜNCEL
Sayı 14’e iniyor !

AK Parti’de elemelerde ikinci tur başlıyor.

AK Parti’de aday adaylarının Ankara sınavında, gözler bugün  başlayacak Ara Komisyon toplantısında. Alt komisyon tarafından yüz yüze yapılan mülakatlar sonrası elemelerden geçen  21 aday adayı,  ara komisyonda bu kezde 14’e indirilecek. Sakarya Komisyonuna Şentop başkanlık edecek.
 

ADAY ADAYI 21’ E İNDİRİLMİŞTİ
7 Haziran’da yapılacak genel seçim öncesinde AK Parti’de Milletvekili aday adayı belirleme çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel  Merkezinde 56 aday adayı ile yüz yüze  yapılan mülakat sonrasında 35 kişi elenmiş ,21 kişi ise ara komisyona havale edilmişti.
 

ARA KOMİSYON 14’E İNDİRECEK
Çalışmalarına bugün başlayacak olan ara komisyon ise , alt komisyonda elemelerden geçen gelen 21 milletvekili aday adayının dosyasını tek tek  inceleyecek. Aday adaylarıyla ilgili tüm verilerin ele alınacağı komisyon toplantısı neticesinde bu kezde Sakarya’nın milletvekili sayısının iki katı olan 14’e indirilecek. Komisyonlara  yeniden davet edileceği söylenen aday adayları bir kez daha ise çağırılmayacak.
 

ŞENTOP SAKARYA MASASINDA
Alt komisyondan elemelerden geçen 21 Milletvekili aday adayının görüşüleceği ara komisyona AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop Başkanlık edecek. Sakarya milletvekili aday adaylarının görüşüleceği komisyonda bir önceki alt komisyonda yer alan Nükhet Hotar’da bulunuyor.
 

ÜST KOMİSYON 23 MART’TA TOPLANIYOR
Adayların belli olacağı üst komisyon ise 23  Mart’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanacak. Ara komisyonca üst komisyona gönderilecek olan 14 aday adayı arasından , kesinleştirilen 7 adayın ismi , 7 Nisan’da YSK’ya teslim edilecek.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 1 =