Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

SATSO Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu, Yılın İlk Meclis Toplantısı'nda Faaliyetleri Değerlendir

SATSO Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu, 2022 yılının ilk meclis toplantısını Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu Meclis Toplantı Salonunda, Kurul Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

EKONOMİ
SATSO Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu, Yılın İlk Meclis Toplantısı'nda Faaliyetleri Değerlendir

Divan Kurulu KGK Başkanı Zehra Dirim ve SATSO Genel Sekreter Yardımcısı Mümin Haşil’in oluşturduğu toplantıda 2022 yılının ilk 6 aylık sürecinde gerçekleştirilen çalışmalar, uygulamaya alınan projeler ve geleceğe yönelik planlamalara ilişkin sunum gerçekleştirildi. 

Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim, kurulun çalışmaları hakkında bilgiler verdiği konuşmasında genel olarak şu ifadelere yer verdi; “ 2022 yılının ilk 6 ayında kurul olarak birçok önemli çalışmaya, projeye ve iş birliği görüşmelerine imza attık. Sürekli sahada olmaya, girişimci kadınlarımıza ve kadın istihdamına katkı sunmaya çalıştık. Şehrimizdeki kadın üretiminin simgesi olan ve kurulumuzun üzerinde çalıştığı en önemli konuların başında olan kadın kooperatifleri ile sürekli iletişim halinde olduk. Yerelde ve ulusalda kadınlarımızın mevzu bahis olduğu tüm toplantılara temsilci olarak iştirak ettik, odamızı ve kurulumuzu temsil ettik. Kadınların istihdamı ve üretimi dendiğinde ülkemizde sadece el işi, gıda, yöresel ürünlerin üretilmesi akla geliyordu. TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuz öncülüğünde hayata geçirilen “Sanayide Kadın Eli Projesi” ile sanayi kuruluşlarında kadın istihdamını artırmak, kadınların sanayide de her şeyi başarabileceğini gösterebileceği büyük projeye biz de kurul olarak destek olmak için toplantılar, görüşmeler gerçekleştirdik ve bulunduğumuz her ortamda bunu dile getirmeye, firmalarımıza tanıtmaya devam ediyoruz.

Girişimci kadınlarımıza ve kadın istihdamına yönelik ciddi bir sorumluluğumuz var. Kurul olarak bu sorumluluk bilincinde Odamızın da desteğiyle çalışmayı sürdüreceğiz. Meclis toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Başkan Dirim’in ardından toplantının gündem maddeleri sırasında söz alarak kürsüye çıkan kurul üyeleri çalışmalar, projeler, üretici kadınların artan hammadde fiyatları ve tedarik konusunda yaşadıkları sorunlar gibi birçok konuda görüş ve önerilerini sunarak fikir alışverişinde bulunuldu

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 4 =