Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

SATSO 2024 Yılı Bütçesi Onaylandı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 2023 Yılı son olağan meclis toplantısında 2024 yılı için Gelir Gider Bütçesi 135.012.511 milyon TL olarak oy birliği ile karara bağlandı.

EKONOMİ
SATSO 2024 Yılı Bütçesi Onaylandı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Erdem Ercan Başkanlığında Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin katılımıyla Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Erdem Ercan meclis üyelerinin yeni yılını kutlayarak yeni meclis üyeleri ile ilgili bilgi verdi. Başkan Ercan şunları dile getirdi; “Değerli Meclis Üyeleri, Meclis Üyelerimiz Sayın Burak Erken ile Sayın Şükrü Kılıç’ın meclis üyeliğinden istifa etmeleri sebebiyle meclis üyeliği görevleri sona ermiş olup, kendilerinin yerine 34. Meslek Komitesinden Sayın Hakan ARSLAN ve Sayın Enes Zengin Meclis Üyesi olarak gelmiştir. Hakan Bey’e ve Enes Bey’e hoşgeldiniz diyor başarılar diliyorum. Tüm meclis üyelerimizin yeni yılını şimdiden kutluyor, sağlık, başarı ve huzur dolu bir sene diliyorum.”
Burak Bey ile Şükrü Bey’e Meclisimizde ve Odamızda yapmış oldukları değerli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz
Meclis Toplantısında yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1215 no’lu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Kasım ayı Kat’i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Tuncay Cebeci’nin sunumunun ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi.
Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ile ilgili ilgili bilgi veren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ konuşmasında şunları dile getirdi:“Bugün, 2023 yılının son meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. Ve yine zor bir yılı geride bırakıyoruz.  Umuyorum yeni yıl hepimiz için daha iyi olur.
2023 yılı hem ülkemiz hem de dünya devletleri açısından zorlu bir yıl olarak tanımlanabilir. Bu açıdan bakıldığında kendi ekonomik dinamiklerimiz bir yana dünya ekonomisinin olumsuz etkilerini de yaşıyoruz maalesef. Özellikle son dönemde Rusya ve Orta Doğu’daki savaşın dünya ekonomisini resesyona sokabileceği ve bunun doğal olarak Türkiye ekonomisine de olumsuz yansıyacağına yönelik öngörüler devam ediyor. 
Büyük bir afetle başladığımız bu yılın gündeminde ayrıca genel seçimler ve önümüzdeki Martayında gerçekleşecek yerel seçim hazırlıkları var. Genel seçimlerin ardından ulusal ekonomi politikasında yeniden yapılanma ve yeni kararlar çerçevesinde enflasyonla mücadele konusu hepimizin gündelik yaşamına kadar sirayet etti. Türkiye ekonomisi önemli bir dönemeçten geçiyor.
Bu doğrultuda merkez bankası, enflasyon tahminlerini bu yılsonu için yüzde 65, gelecek yılsonu için yüzde 36 olarak ilan etti ve son dönemde iç talebin dengelenmeye başladığını da görebiliyoruz. Yine de 2024 yılının kolay bir yıl olmayacağı ve mücadele ile geçeceği öngörülüyor. İnşallah aşama aşama ekonomimiz daha iyi bir noktaya gelecek. Dileğimiz 2024 yılı ve sonrasının ekonomi rakamları açısından öngörülebilir bir yapıya kavuşmasıdır. 
İçinde bulunduğumuz koşulların zorluğunda ekonominin belkemiği reel sektörün paydaşları olarak biz; üretmeye, istihdam yaratmaya devam ediyoruz. Edeceğiz de.  Ancak sürdürülebilirlik sağlamak adına yerli üreticinin daha fazla desteklenmesi gerektiği konusunda ısrarcıyız.
Sözlerime son verirken 2024 bütçemizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye ekonomisi bugüne kadar birçok badire atlattı. Çok zor dönemlerin üstesinden gelmeyi başardık. Her zaman olduğu gibi bu sancılı dönemi de aşacağımıza inanıyorum. Herkesin yeni yılını şimdiden kutluyor; sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu geçmesini temenni ediyorum. 
SATSO, “bu şehrin enerjisi”, iş dünyasının kalbidir… Biz bu kürsülerden gündem oluşturuyor, birlikteliğimizden yayılan sinerjiyi şehrin tamamına hakim kılıyoruz. Sakarya ortak paydasında şehrin ve üyelerimizin menfaatleri için gayretimiz ve azmimiz artarak devam etsin dilerim.

2024 yılı gelir gider bütçesi karara bağlandı

Başkan Altuğ’un konuşmalarının ardından toplantının 2024 yılı bütçe görüşmeleri maddesine geçildi.

SATSO 2024 yılı gelir gider bütçesi meclis üyeleri tarafından oylanarak tüm meclis üyelerinin evet oyu ile kabul edildi.Bütçe ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Volkan Terzioğlu meclis üyelerine açıklamalarda bulunarak bütçenin hazırlanma aşamaları ve ayrıntıları hakkında bilgiler verdi. 
SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Volkan Terzioğlu’nun konuşmalarının ardından SATSO Meclis Üyeleri görüşlerini paylaşarak bütçenin hayırlı olması temennilerinde bulundular.

Bütçe hakkında söz alan 17. Meslek Komitesi ((Kooperatifler, Enerji Altyapı ve Hafriyatçılar) Meclis Üyesi Adnan Borazancığlu; bütçe taslağını ve fasıllar arası bütçeyi meclis toplantısı öncesi incelediğini belirterek bütçenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Odanın gelirlerinin bu yıl gibi 2024’te de verimli olmasını diledi. 
Bütçe Oylamasının ardından Toplantının Meslek Komitelerinin Sorunlarının Görüşülmesi maddesinde söz alan 29. Meslek Komitesi (Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri) Meclis Üyesi Kenan Taçyıldız, “Bütçemizin odamıza hayırlı olmasını diliyorum. Devletimiz yeniden değerleme ile 2021-2022 yılındaki 100 lirasını 22-23 döneminde sizden 136 TL olarak aldı. 23-24 döneminde 303 lira olarak aldı, 24-25 döneminde ise 100 lirayı sizden 480 TL olarak alacak. Biz okullarda ise 21-22 dönemindeki 100 liramızı 22-23’te 136, 23-24’te 223 lira olarak döndü. 24-25 döneminde ise devletimizle aynı değeri koruyabilmesi için 5 artışla 479 lira olması gerekiyor. Asgari ücret bizleri ciddi şekilde etkiliyor. Özel okulların ücret belirlemesinde devletimizin insaflı olması gerekiyor. Gelirlerimizi sınırlıyor ancak giderlerimiz sınırsız.” dedi.

SATSO Aralık Ayı Meclis Toplantısı Dilek ve Temenniler Bölümünün ardından, Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un değerlendirmeleri ve Meclis Başkanının oturumu kapatması ile sona erdi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 9 =