Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Satso 2023 Gelir Gider Bütçesi Onaylandı

Yılın son meclis toplantısında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 2023 Yılı Gelir Gider Bütçesi 60 Milyon 137 Bin 010 TL olarak oy çokluğu ile karara bağlandı.

EKONOMİ
Satso 2023 Gelir Gider Bütçesi Onaylandı

SATSO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Üyelerinin katılımı ile Meclis Başkanı Erdem Ercan Başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Meclis Toplantısında yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1203no’lu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Kasım ayı Kat’i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Tuncay Cebeci’nin sunumunun ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi.

Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ile ilgili ilgili bilgi veren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 2022 yılı değerlendirmesinde bulundu. Başkan Altuğ konuşmasında şunları dile getirdi:

“Dünya ve Türkiye ekonomisi açısından baktığımızda zor bir yılı geride bırakıyoruz. Özellikle; ABD, İngiltere, Euro bölgesi, Çin ve Japonya başta olmak üzere tüm ülkelerde yaşanan enflasyon uzun yıllardır görülmeyen yüksek rakamlara ulaştı.

2020 yılında yaşanan küresel salgın felaketinin en belirgin etkilerinden biri olan tedarik zincirinin bozulması 2 yılı aşkın süredir dünya ekonomisini olumsuz etkiliyor. Yine yaşanan çip krizi, Rusya – Ukrayna savaşı da küresel bazda ekonomiyi olumsuz etkileyen problemlerden bazıları.

Ayrıca fed ve Avrupa Merkez Bankası’nın aldığı faiz arttırımı kararları sonucu ekonomistler tarafından 2023 yılında dünyada resesyon yaşanabileceği üzerine tahminler yapılıyor.

Böyle bir dönemde Türkiye ekonomisi, ilk üç çeyrekte sırasıyla yüzde 7,5, yüzde 7,7 ve yüzde 3,9 büyüdü. İlk iki çeyreğe göre, üçüncü çeyreğin büyüme hızında, küresel ekonomideki yavaşlamanın etkisiyle, dış talep ve sanayide ivme kaybına bağlı olarak bir düşüş görüldü ve yüzde 3,9 büyüme gerçekleşti.

Bu ekonomik büyümede ihracatın olumlu etkilerini görüyoruz. Ülke ihracatımız, 2021 yılında yakaladığı artış trendini 2022 yılında da sürdürdü.

Diğer taraftan ülke olarak dış ticaret açığımız maalesef ocak-ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 8 artış göstererek -34 milyar dolardan -91 milyar dolara yükselmiştir. İhracatın ithalatı karşılama oranı ise

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 6 =