Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

SATSO 10. Meslek Komitesi sektör temsilcileri ile bir araya geldi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Elektrik-Elektronik ve Elektromekanik Grubu temsilcisi 10. Meslek Komitesi öncülüğünde sektörde faaliyet gösteren üye firmalara yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi.

EKONOMİ
SATSO 10. Meslek Komitesi sektör temsilcileri ile bir araya geldi

10. Meslek Komitesinden Meclis Başkan Yardımcısı Onur Kansu, Başkanı Kadir Beyenal, Başkan Yardımcısı Muhammet Lütfi Altunbudak, Meclis Üyeleri Hasan Şevki ile Kenan Dağ ve Komite Üyeleri Beyza Korg ile Fatih Kuru’nun etkinlik sahipliğiyle gerçekleştirilen istişare toplantısına SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, Yönetim Kurulu Başkanvekili Gökhan Tiryaki ile Yönetim Kurulu Üyelerinden Volkan Terzioğlu ve Ekrem Seçgin iştirak ettiler.

SATSO 10. Meslek Komitesi İstişare toplantısında konuşan SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, komite faaliyetlerinin önemine değinerek şunları dile getirdi:  “Üyelerimizle aramızdaki sinerjinin en temel kaynağı komitelerimizdir. Komitelerimiz, üyelerimize ulaşabileceğimiz kılavuzlarımızdır. Bu yüzden siz değerli üyelerimizin sektörel sorunlarını, çözüm önerilerini, fikirlerini komiteleriyle paylaşmaları büyük önem taşıyor. Komitelerimizin sizlerle sürekli iletişimde olmaları demek, yönetim kurulumuzun ve dolayısıyla meclisimizin sizlerin konularına ağırlık vererek çalışmaları, çözüm üretmeleri demektir.

Bu doğrultuda başta Yönetim Kurulu Başkanımız Akgün Altuğ olmak üzere, yönetim kurulu ve meclisimiz birlik ve beraberlik içerisinde sizleri en iyi şekilde temsil ederek sizin konularınızda elimizden gelen gayreti göstereceğimize emin olmanızı isteriz. Birlikteliğimizden aldığımız güçle hep beraber çok güzel, başarılı işlere imza atacağız. Sizlerin varlığı ve desteği bizim için çok önemlidir.”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Gökhan Tiryaki, “Odamız 34 meslek komitesi, 95 meclis üyesi ve 15 bini aşan üyesi ile ilimizin ve ülkemizin ekonomik rekabet gücünü ve toplumsal refah seviyesini artırmayı ilke edinmiş etkin bir kurum olarak faaliyet göstermektedir. Meslek komitelerimiz sektörel sorunların tespit edilmesinde ve yönetim kuruluna aktarılmasında iletişim köprüsü olan önemli organlarımızdır. Bizde, siz değerli sektör temsilcilerimiz ile sektörel konuların çözümüne yönelik yol haritasını belirlemek adına yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Sizlerden aldığımız geri dönüşler ile iş programlarımızı şekillendirmekteyiz. Hedeflerimize doğru hep birlikte emin adımlarla ilerleyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki; çözüme ulaştırdığımız tüm konular üyelerimizin ve dolayısıyla şehrimizin gelişimi için atılmış önemli adımlardır. İstişare kültürümüzü geliştiren ortak toplantılarımızı çok önemsiyoruz. Bu sebeple bugün ki katılımınız için teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı

10. Meslek Komite Başkanı Kadir Beyenal ise konuşmasında şunları dile getirdi:

“10. Meslek Komitemiz, başta enerji sektörü olmak üzere, tekstil sektöründen savunma sektörüne kadar birçok firmamıza ev sahipliği yapmaktadır. Başta komite üyelerimizin firmaları olmak üzere, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odamızda çözüme kavuşturulması beklenen, talep, şikâyet ve önerileriniz için elimizden gelen en iyisini yapacağız.

Komite olarak “Hamilik Sistemi” adını verdiğimiz yeni bir sisteme geçiyoruz. Bu sistem ile amacımız tüm komite üyelerinin SATSO’daki etkileşimini artırarak, şehrimizin ve ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına daha fazla destek olmaktır. 221 kişiden oluşan grup üyelerinin SATSO ile iletişim köprüsü kurmaları adına, komite yönetiminde görev alan 7 SATSO temsilcisine bölerek çalışmalarımızı devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede sizlerden gelecek talepleri meclis gündemine daha kolay taşımayı hedefliyoruz.  

Güneş ve Rüzgar Enerjisi Projeleri

Hepimizin bildiği üzere, tüm dünyada enerji kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir kullanımı için yoğun çalışmalar yürütülmektedir. Bu amaçla, önümüzdeki dönem çözüme kavuşturmayı planladığımız bazı konu başlıklarını belirledik.  Yenilenebilir enerji kaynaklarının Şehrimiz adına belirli bir plan dahilinde arttırılması ve geliştirilmesi gerektiği bilincinde GES ve RES projelerinin süratle şehrimize kazandırılması adına projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Yakın gelecekte tüm dünyada süratle yayılmasını beklediğimiz elektrikli araçlara ilişkin şehrimizin başta elektrik altyapısı olmak üzere gerekli hazırlıklarının şimdiden planlayarak her mahalleye / her sokağa bir şarj istasyonu projesini başlatmak istiyoruz.  Gelecek nesillere daha yaşanabilir şehirler bıkarak bilmek için bugünden yarınlarımızı planlamamız ve planlarımız doğrultusunda çalışmalarımızı icraatlar dönüştürmemiz gerekmektedir.Bu duygu ve düşünceler ile katılan ve çalışmalarımıza destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı tarafından Oda faaliyetleri, çalışma alanları, planlanan ve hayata geçirilecek projeler, komitelerin sektörel çalışmalarına katkı sunacak bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi.

SATSO çalışmalarının anlatıldığı sunumun ardından İstişare toplantısına iştirak eden sektör temsilcileri, sektörel konular ile ilgili görüş ve önerilerini, yaşadıkları problemleridile getirdiler ve komite üyelerine yeni dönemdeki çalışmalarında başarılar dilediler.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 2 =