Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Sapanca Belediyesi’nden Yardımlar Devam Ediyor

Sapanca Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açılan dikiş ve nakış kurslarının kursiyerleri depremzedeler için dikmeye devam ediyor.

İLÇELER
Sapanca Belediyesi’nden Yardımlar Devam Ediyor

Sapanca Belediyesi her mahalledehanımlar için açtığı dikiş nakış kurslarında eğitim gören kursiyerler yaşanan deprem sonrası duyarsız kalmadılar ve ilk günden bu güne dikmeye devam ediyorlar. Belediye tarafından temin edilen kumaşlarla Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin açtığı yaraların sarılmasına destek olmak için eşofman takımı, battaniye, uyku tulumu gibi tekstil ürünlerini dikimine devam ediyorlar. Açıklama Yapan Kurs Hocası Leyla Ağır “Sapanca Belediyesi’nin işbirliği depremzedeler için tüm kursiyerler elimizden gelen gayreti göstermeye çabalıyoruz. İnşallah yardımlarımız sahiplerine ulaştığında mutlu olurlar. Yaraların sarılmasında bir nebzede olsa katkımız olursa ne mutlu bize.İlçe genelindeki Sapanca Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezine ait hocalarımız ve kursiyerlerimiz tarafından; 125 adet yetişkin eşofman takımı, 49 adet yetişkin alt eşofman, 178 adet çocuk eşofman takımı, 79 adet çocuk alt eşofman, 50 adet uyku tulumu, 72 adet battaniye/ şal, 130 adet atkı ve bere deprem bölgesine gönderilmek üzere dikildi” dedi.

Bu acının üstesinden de dayanışmayla geleceğiz

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen; “Bu acı hepimizin, bu acının üstesinden de dayanışmayla geleceğiz. Tarihimizin en büyük acılarından birini yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde bu felaketin yaralarını saracağız. Halk Eğitim ile ortaklaşa açmış olduğumuz dikiş nakış kurslarındaki eğitmenlerimize, kursiyerlerimize emekleri için teşekkür ediyorum. Kurslarımız yaşanan bu acı olayın hemen ardından üretmeye, destek olmaya başladılar ve bu güne kadar hiç durmadan ürettiler. Herkesin emeğine sağlık” dedi.

Ürünlerin teslimatında Sapanca Belediye Meclis üyesi ve Giyim Üretim Eğitmeni Elif Saral Uzun, Sapanca Halk Eğitim Müdürü Selahattin Çağır, Sapanca Belediyesi Basın Yayın ve Kültür Müdürü Emine Tarım ve kursiyerlerde hazır bulundu.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 2 =