Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Sakarya Ticaret Borsası3. ve 5. Meslek Komitelerinde faaliyet gösteren üyeleriyle bir araya geldi

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, Meclis Başkanı Bekir Uztürk, yönetim kurulu ve meclis üyeleri 3. ve 5. Meslek Komitelerinde faaliyet gösteren üyeleriyle bir araya geldi.

EKONOMİ
Sakarya Ticaret Borsası3. ve 5. Meslek Komitelerinde faaliyet gösteren üyeleriyle bir araya geldi

Toplantıda kısa bir açılış konuşması yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç manevi duyguların yoğun olarak yaşandığı dayanışma ve yardımlaşma duygularının güçlendiği, mübarek Ramazan ayına gireceğimiz bu günde borsa meslek komiteleriyle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Başkan Genç yakın zamanda meydana gelen depremde kurum olarak yardımlaşmanın en güzel örneğini birlikte yaşadıklarını belirterek,”En kötü zamanlarda bir araya gelerek biz duygusu ile hareket eden bir kurumun temsilcisi olmaktan büyük gurur duyuyorum Tüm üyelerimize katkıları için teşekkür ediyorum” dedi.

İstişare toplantılarını çok önemsediğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç konuşmasının devamında Sakarya’da tarımın avantajları ve dezavantajlarına vurgu yaparak “ Sakarya’nın coğrafi özellikleri ve iklim avantajları; Sakarya’yı tarım ve hayvancılıkta daha da özel ve önemli bir konumagetirmektedir. Gelişme potansiyeli yüksek olan illere göre merkezi konumda olması ve ulaşım kolaylığı, üretilen tarımsal ürünlerin değerlendirilmesinde ve pazarlanmasında büyük avantaj sağlamaktadır.Tarımsal işletmelerin büyük çoğunluğunun küçük ölçekte olması, tarımsal arazilerin giderek küçülmesi ve parçalanması dezavantaj yaratmaktadır. Sakarya’da çiftçi başına ortalama 32 dönüm arazi ve 6 parça düşmektedir. İlimizde tarım işletmelerinin küçük ve arazilerin parçalı oluşundan dolayı sürdürülebilir üretim yapılması her geçen gün zorlaşmaktadır. Gelinen bu noktada dezavantajların avantaja çevrileceği eylem planlarına ihtiyaç vardır. İşbirliği içinde tüm paydaşlarla istişareler sürdürülmelidir”. ifadelerine yer verdi. 

Üçüncü ve beşinci meslek komitelerinde faaliyet gösteren üyelerin talepleri, sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin istişare edildiği toplantıda üyeler bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını belirterek görüş ve taleplerini aktardılar.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 6 =