Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Sakarya Akyazı İlçemize Yatırımlarımız Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

EKONOMİ
Sakarya Akyazı İlçemize Yatırımlarımız Devam Ediyor

Sakarya ilimizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak baraj, gölet ve sulama tesislerinin yanı sıra taşkın koruma ve ıslah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye, vatandaşlarımızı taşkınların vereceği zararlardan korumaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak Sakarya İlimize yatırımların devam ettiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, Sakarya Akyazı İlçesinde yapımı devam eden üç adet taşkın koruma tesisiyle İlçe Merkezi ve iki mahallenin taşkın riskinden korunacağını açıkladı.

Sakarya’da yapımı devam edenAkyazı İlçe Merkezi Karacasu Kanalı 2.Kısım Taşkın Koruma işi kapsamında; 19 bin 564 m3 kazı, 8 bin 700 m3 blokaj, 2 bin 100 m. dere içi betonarme perde duvar ve beton tabanı imal edilmiş olup; s ilerleme seviyesi ile kalan 652 m. betonarme perde duvar ve dere beton tabanı, duvar arkası geri dolgusu, harpuşta betonu ve korkuluk montajının yapılarak işin 2024 yılı içerisinde tamamlanacağını; ve yineAkyazı İlçesi Taşburun Mahallesi Kamil Usta Deresiişi kapsamında; 6 adet betonarme köprü, 334 m. çift taraflı, 48 m. tek taraflı harçlı kargir duvar, 29 m. çift taraflı betonarmeduvar inşaatı yapılmış olup; p ilerleme seviyesi ile kalan 1 adet betonarmeköprü, 1 adet rakortman yapısı, 70 m. çift taraflı kargir duvaryapılarak işin 2024 yılı içerisinde tamamlanacağını;son olarakAkyazı İlçesi Altındere Mahallesi Kavlan Dere ve Yanderesi Islahıişi kapsamında; 2 adet tersip bendi, 1 adet seki, 186 m. betonarme U kanal yapılmış olup; ilerleme seviyesi ile kalan 4 adet seki, 5 adet menfez, 1.025 m. çift taraflı kargir duvarın imal edilerek işin 2025 yılı içerisinde tamamlanacağını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, ‘Sakarya Akyazı İlçemize yatırımlarımız devam ediyor. Projeler ile Akyazı İlçe Merkezi ve 2 mahallemizi taşkın riskine karşı koruma altına almış olacağız. Projelerin Sakarya ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 4 =