Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Promosyon Hakkında Basın Açıklaması

Bazı basın yayın organlarında belediye çalışanlarımızın promosyon almasının engellendiği yönündeki iddialar üzerine açıklama yapılma gereği duyulmuştur.

İLÇELER
Promosyon Hakkında Basın Açıklaması

Bazı basın yayın organlarında belediye çalışanlarımızın promosyon almasının engellendiği yönündeki iddialar üzerine açıklama yapılma gereği duyulmuştur.

Öncelikle bilinmesini isteriz ki Başkanımız Sayın Turgut Babaoğlu; işçilerimizin hakları konusunda çok titiz davranmakta bunu her fırsatta belediyemizin imkanları ve kanuni mevzuatlar doğrultusunda çalışma arkadaşlarımıza yansıtmaktadır. Söz konusu promosyon hatırlanacağı üzere 8 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirdiğimiz ihale sonucu o tarihte piyasa şartlarına göre belirlenen en iyi rakam olan 3,523 TL belediyemizde ilk defa kesintisiz ve eşit oranda çalışanlarımızın hesaplarına aktarılmıştı. 

Gelişen şartlarla yeniden bir promosyon anlaşması yapılması gündeme gelmiş bu nedenle 9 Eylül 2022 tarihinde Hendek Vakıflar Bankası Müdürlüğüne promosyon tutarının güncellenmesi için yazı yazılmıştır. Vakıfbank tarafından Ekim ayında verilen cevapta 2022-2026 yılları arasında 4 yıl için beklentilerin altında toplam 5 bin TL önerildi. Bu rakamı düşük bulmamız nedeniyle tüm bankalar ile görüşme sağlayarak teklif istedik. Halk Bankası, Ziraat Bankası,Garanti Bankası ihaleye katılım sağlamayacaklarını bildirirken, Yapı Kredi ise fiyat teklifi sunmamıştır. İş Bankası 15 bin 600 TL, Vakıflar Bankası 12 bin TL (İkinci teklifi), Qnb Finans Bank 6 bin TL ve Deniz Bank 3 bin 900 TL teklif vermiştir.

Bir çok kurumla eş zamanlı olarak başlayan görüşmelerimizde çalışanlarımızın daha fazla promosyon alması adına mücadele ederken, bankaların yıl sonu hedeflerini tutturması sonucu bizde bu süreci 2023 yılına erteleme kararı aldık. Yeni yılda maaş zamları ile birlikte daha yüksek promosyon ödemesi alabilmek için görüşmelerimizi sürdürüyoruz.  Kesinlikle bir zaman kaybı ya da lanse edildiği gibi kişi veya kişiye özel bir uygulama yoktur, olması da zira mümkün değildir. Büyük ailemizin her ferdinin hakları ve alın teri noktasında zafiyet gösterildiği, rehavete düşüldüğü ve özellikle imtiyaz sağlandığı iddiaları kocaman bir yalan, abartılı bir hayal ürünüdür. 

Yeni yılda zamlı maaşlarla daha fazla promosyon alınması için mücadele ederken başkan yardımcımızı hedef gösteren bu manipülasyon içi boş ve gereksiz gündem işgalidir. Çünkü tüm başkan yardımcılarımız başkanımızın talimatları doğrultusunda hareket etmektedir. Çalışanlarımızın hak ve hukukları noktasında Hendek Belediyesi dün olduğu gibi bugünde gereğini yaparken, bu konuda oluşturulmaya çalışan algı operasyonlarına her gün bir yenisinin eklenmesine artık şaşırmıyoruz. Çalışanlarımız üzerinden yapılan bu dedikodular Başkanımızın haklar noktasında verdiği desteği bilinçli ve kasıtlı olarak yok sayarak, çarpıtılmak istenmesini kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Saygılarımızla,

T.C. Hendek Belediyesi

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
6 + 7 =