Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Oda başkanları arasında tartışma büyüyor

Bektaş" Ya onlar bizi, yada biz onları...!"

GÜNCEL
Oda başkanları arasında tartışma büyüyor

Bektaş" Ya onlar bizi, yada biz onları...!"

Sakarya Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş Etbalık hattındaki minibüs ve dolmuşların birleştirilmesini öngören projelerine yapılan eleştirilere cevap verdi.

200 SAYFALIK PROJE
Etbalık hattı ile ilgili projelerine içi boş olarak değerlendirenlerin olduğunu söyleyen Bektaş, “ Bu projemiz iki üniversite öğretim görevlisi, Fatih Gümüş ve Kamil Taşkın’ın hazırladığı 200 sayfalık bir proje. Bu projeye içi boş diyorlar. Yapılan kamuoyu anketi, yakılan akaryakıt gibi birçok bilgi var içinde. Bütün duraklarla ilgili ayrı ayrı çalışma yapıldı. Neden birleştirme önerisi sunduk, çünkü birleşmede 110 araçla 27 kilometrelik bir hat oluşacak. 14+ 1 kişilik araçlarla çalışılacak. Bu sayede trafik, çalışan insanlar ve mal sahipleri rahatlayacak ve de aynı para kazanılacak” dedi.

"BU PROJE BOŞ DİYENLERE SESLENİYORUM"
Etbalık hattında dakikada 4 aracın trafiğe girdiğini söyleyen Bektaş, “ Orhan Camii’nden Yeni Camii’ne kadar araçlar 4 dakikada yol alıyor. Yani Atatürk bulvarında dakikada 16 tane aracı aynı anda görebiliyorsunuz. Biz bu sayıyı 4 ya da 5’e düşürmeyi planladık bu projede. Boş denilen proje bu. Niye Etbalık’tan başladık, taşınan yolcu ve hat değeri aynı. Tek güzergah kullanılan bir hat. Bu projeye boş diyenlere sesleniyorum, onlarda bir proje hazırlasın mal sahipleri ile birlikte karşılaştıralım. Ya onlar bizi ikna etsin ya da biz onlar ikna edelim” dedi.

"KAMPÜS HATTI"
Kampüs hattına yeni açılacak olan özel halk otobüsü hattı hakkında konuşan Bektaş , “Biz kampüs hattında çalışan arkadaşlara kendi araçlarından 15 tanesini büyütmeleri ve otobüs haline getirmeleri konusunda teklifte bulunduk. Yeni 15 araç gireceğine mevcut olanlardan 15’i halk otobüsü olsun dedik.  Eğer kabul etselerdi bu yeni hat açılmayacaktı. Biz işi kendi içimizde çözmek istedik. Ancak onlar kendi araçlarını büyütmek yerine açılacak olan yeni hatta otobüsleri almak istediklerini söylediler. Biz 15 araç girmesin derken onlar bu araçları kendilerinin almasını teklif etti. İhale ve ekstra para ödemeden araçlarını özel halk otobüsüne çevireceklerdi. Ancak kabul etmediler. Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu önerimiz kabul edilmeyince böyle bir yol izledi” dedi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 6 =