Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Işıl Halı Yıkama: Profesyonel ve Kaliteli Halı Yıkama Hizmetinin Adresi

GÜNCEL
Işıl Halı Yıkama: Profesyonel ve Kaliteli Halı Yıkama Hizmetinin Adresi

Halılarımız, evimizin vazgeçilmez ve en çok kullanılan eşyalarıdır. Aynı zamanda sürekli ayak altında olmalarından mütevellit en çok kirlenen ve temizlenme ihtiyacı duyan eşyadır. Halımızın deseni, dokusu, rengi önemli olduğu gibi temiz kalması da önemlidir. Ne yazık ki halıların dokusu ve sıklığından dolayı fark edemesek de halının derinliklerinde kir, toz, kıl, tüy, ölü deri gibi görmek dahi istemeyeceğimiz şeyler birikir. Eğer halılar, bu vaziyette uzun süre temizlenmeden kullanılırsa sağlığımız için zararlı mikroorganizmalar baş gösterecektir. Hijyenik sebeplere ek olarak halı, yemek ve içecek dökülmesi suretiyle kirlenebilir, lekelenebilir. Eminiz ki hiç kimse; halısının üzerinde bir salça lekesi, bir çay lekesi görmek istemez. Bu tarz aksiliklerde genellikle anlık çözümler üretip halı silinerek temizlenmeye çalışılsa da olması gerektiği gibi bir derinlemesine temizlik, ev ortamında insan gücüyle sağlanamamaktadır. Profesyonel bir halı yıkama hizmeti almanız gerekmektedir.

İşte tam da bu noktada hizmet kalitesine güvenebileceğiniz ve halılarınızı emanet edebileceğiniz bir halı yıkama firmasına ihtiyacınız var. Sakarya halı yıkama hizmeti almak isteyen müşterilerimizin bir halı yıkama firmasından beklentileri şunlar olmalıdır:

  • İşinin ehli olmalı.
  • Sektörde deneyim sahibi olmalı.
  • Her halının türü aynı değildir. Dolayısıyla her halı için aynı tip temizleme yapılamaz. Hizmet alacağınız firmanın farklı halı türleri için nasıl yol izlenmesi gerektiğini biliyor olması lazım.
  • Halı yıkama sürecinde kullandığı ürünler ve araçlar kaliteli olmalı ki bu süreçte halınız zarar görmesin.

Bu saydığımız özellikler, bir halı yıkama firmasının asgari düzeyde sahip olması gereken özelliklerdir. Sektörde hizmet veren halı yıkama firmasının çokluğu, fiyat rekabeti bakımından müşteriler için bir avantaj olsa da en kaliteli firmayı bulmayı da bir o kadar zorlaştırıyor. Çoğu halı yıkama firmasın, temizlik konusunda beklenen performansı gösterememektedir. Daha da vahimi; halı yıkama firmasının yapacağı en ufak bir hata, halınız için geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir ve neticede halınızı değiştirmek durumunda bile kalabilirsiniz.

Şimdi sizlere, arkasında 32 yıllık deneyimin getirdiği bilgi birikimi ve donanımla müşterilerine kaliteli ve güvenilir hizmet vermeyi taahhüt eden ve Sakarya halı yıkama hizmeti alabileceğiniz Işıl Halı Yıkama’dan bahsedeceğiz. Kurucusu Ramazan Mengü’nün 1989 yılında halı dokuma tezgahlarında başlayan serüveni, bugün binlerce müşteriye kaliteli hizmet sağlayan Işıl Halı Yıkama ile devam etmektedir. Donanımlı, bilgili çalışanları ve son teknoloji temizlik araçlarıyla Işıl Halı Yıkama, evinizin en değerli eşyalarından birisi olan halılarınızı güvenle emanet edebileceğiniz sayılı firmalardan biridir. Her zaman “Uygun fiyata kaliteli hizmet” ilkesiyle hizmet veren Işıl Halı Yıkama’nın müşteri memnuniyetine verdiği önemin kanıtı verdiği hizmetler ve müşterilerinden aldığı olumlu geri dönüşlerdir. Halılarını yıllardır Işıl Halı Yıkama’dan başka hiçbir firmaya emanet etmeyen binlerce müşteri, kaliteli ve güvenilir hizmet vermenin en güzel meyvesidir.

 

Halı Yıkama Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Işıl Halı Yıkama; her türlü halı, döşeme ve kilim için halı yıkama hizmeti vermektedir. Nepal halı, Çin halısı, antik halılar, Yörük kilimi, Kars kilimi, Hint kilimi gibi temizlik sürecinde ekstra özen ve dikkat gösterilmesi gereken halılarınızı, kilimlerinizi güvenle emanet edebilirsiniz. Halılarınızın temizliği sırasında halınıza ve sağlığa zararlı hiçbir toksik madde kullanılmamaktadır.

Şimdi halı yıkama sırasında yapılması ve yapılmaması gerekenler nelermiş birlikte inceleyelim.

  1. Halı yıkanırken kullanılacak su, sıcak olmamalıdır.

Yıkama sırasında sıcak su kullanımı, halının dokusuna zarar verebilir. Renkli halılarda aşırı sıcak su renk solmasına neden olarak halının canlılığını kaybetmesine neden olur. Halı yıkarken kullanılacak suyun soğuk olması tavsiye edilmektedir. Böylece halılar, renk ve dokuda herhangi bir tahribat oluşmadan güvenle yıkanmış olur. Işıl Halı Yıkama, Sakarya ve çevresinde verdiği Sakarya halı yıkama hizmetiyle halılarınızı “Acaba bir sorun çıkar mı?” diye endişelenmeden içiniz rahat bir şekilde emanet edebileceğiniz bir adres haline geldi.

  1. Suyun şiddeti doğru ayarlanmalıdır.

Tazyikli yani yüksek basınçlı su kullanımı her ne kadar “derinlemesine” temizliyormuş hissi verse de halıların yapısında bozulmalara sebep olabilmektedir. Suyun şiddeti ne çok güçlü ne de çok güçsüz olmalıdır.

  1. Temizleme aşamasının ardından yeteri kadar su ile durulanmalıdır.

Halılar yıkanırken kullanılan deterjanlar birer kimyasaldır. Bu kimyasallar, doğru bir şekilde arındırılmazsa halılarınızın normalden daha çabuk yıpratarak ömrünü kısaltır. Ayrıca deterjan kalıntısı bulunan ve deterjandan yeteri kadar arındırılmamış halılar, diğer halılara kıyasla daha çabuk kirlenmektedir.

  1. Ağartıcı yani çamaşır suyu içeren deterjanların kullanımından kaçınılmalıdır.

Özellikle de yiyecek ve içecek lekesi gibi durumlarda lekeden kurtulmak için çamaşır suyuna başvurulması, halıda geri dönüşü olmayan tahribatlar yaratabilir. Kullanılan deterjanlar, anti bakteriyel özelliğe sahip olduğu sürece çamaşır suyu gibi ağır kimyasalların kullanımına gerek yoktur.

  1. Halının dokusuna uygun deterjan seçimi yapılmalıdır.

Yün halılarda çamaşır suyu kullanımı, özellikle de halı beyaz renkse sararmalara sebep olabilmektedir. Halının dokumasında kullanılan iplikler polyester ise çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Halınızda herhangi bir tahribata sebep olmamakla birlikte görünümünü de daha temiz kılacaktır. Ayrıca kullanılan deterjanların yağ çözücü özelliği olmasına da dikkat edilmelidir.

 

Neden Halılarınızı Profesyonel Bir Firmaya Yıkatmalısınız?  

 

Halıların evimizin vazgeçilmez parçaları olduğu doğru ancak temizliğine gereken hassasiyeti göstermezsek adeta bir bakteri yuvasına dönüyor. Özellikle de çocuklu aileler ve astım gibi solunum yolu hastalığı olanların halılarının temizliğine ekstra önem vermesi gerekmektedir. İsterseniz her gün süpürge açın ya da elinize bir bez alıp silin. Yaptığınız şey, yüzeysel bir temizlik olmanın ötesine geçmeyecektir. Ev ortamında yapılan işlemler, profesyonel bir ekip ve ekipmanla yapılan temizliğin yerini tutamaz. Bu yüzden halılarınızı her 6 ayda bir güvenle teslim edip yıkatabileceğiniz bir halı yıkama firması bulmalısınız. Eğer Sakarya’da ikamet ediyorsanız Işıl Halı Yıkama’nın Adapazarı halı yıkama, Erenler halı yıkama ve Serdivan halı yıkama gibi Sakarya’nın tüm semtlerini kapsayan hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

 

 

 

Halının Yıkanma Aşaması ve Sonrasındaki Süreç

 

Sakarya halı yıkama hizmeti almak isteyen müşterinin çağrısı üzerine gelen ekip, halıları sizden alırken diğer halılarla karışmaması için etiketler. Daha sonra yıkanacakları yere getirilen halılar, çırpılır ve bütün tozundan arındırılır. Tozundan arındırılan halılar, bu iş için geliştirilmiş halı yıkama makinesi aracılığıyla yıkanarak temizlenir. Eğer halıda özellikle çıkarılması gereken bir leke varsa oraya da özel olarak ilgi gösterilir ve leke çıkarılır. Bütün bu yıkama işleminin ardından halı, içindeki sudan arınabilmesi için halı sıkma makinesine yerleştirilir ve fazla su atılır. Sıkma işleminin de ardından halılar, asılır ve kurutulur. Kurutulduktan sonra da ambalajlanarak sahibine teslim edilir.

Sakarya’nın en kaliteli ve en güvenilir halı yıkama firması olarak Adapazarı halı yıkama, Erenler halı yıkama ve Serdivan halı yıkama gibi birçok semti kapsayan hizmetleriyle Işıl Halı Yıkama, güvenilir ve uygun fiyatlı hizmetin tek adresi olmaya devam ediyor.

Ayrıca bununla da kalmıyor ve halı yıkama hizmetinin yanı sıra Sakarya stor yıkama, Sakarya yorgan yıkama, Sakarya koltuk yıkama gibi çeşitli temizlik hizmetlerini de sizlere sağlamaya devam ediyor.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
9 + 6 =