Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Kutluata “308 milyon liraya ne oldu?”

SİYASET
Kutluata “308 milyon  liraya ne oldu?”

Gerçekleştirdiği basın toplantısında Adapazarı - Karasu demiryolu hattı için harcanan paraları Sayıştay raporuyla ele alan MHP’li Kutluata AK Partili vekillere sordu: 308 milyon liraya ne oldu?
 

KARASU DEMİRYOLU
Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya milletvekili Münir Kutluata, gündemi değerlendirmek üzere gazetecilerle parti binasında bir araya geldi. Ulusal gündemin ardından Sakarya’daki çeşitli konulara değinen Kutluata, Adapazarı Karasu Demiryolu çalışmaları ve liman inşaatının bitmemesinin sorumlusu olarak AK Partili vekillerini gösterdi.
“GERÇEKLEŞME DÜŞÜK”
Bu konuda Sayıştay’ın raporlarının herşeyi özetlediğini ifade eden Kutluata, demiryolu inşaatında yüzde 358 maliyet artışının olduğunu kaydetti. Kutluata “İnşaatın, 469 milyon TL maliyetinin olduğu belirtilmişti. Harcanan para 428 milyon TL. Yani parasal gerçekleşme yüzde 93 civarında. Fiziki gerçekleşme ise yüzde 25 olduğunu görüyoruz” dedi.
308 MİLYON TL NE OLDU?”
Proje için 1 milyar 682 milyon TL daha harcanması gerektiğine işaret eden Münir Kutluata şöyle konuştu: “Sayıştay raporlarına bakılacak olursa, 308 milyon TL havaya uçmuş. Bir zamanlar Sakarya’ya 212 milyon TL’lik yatırım yapıldı diyenlere bu rakamları sormak lazım. Nerede bu liman ve demiryolu yatırımı? 308 milyon TL havaya mı uçtu?”
“7 VEKİL MHP’YE”
AK Parti’nin seçimlerde Sakarya’dan 7 vekil çıkaracağı şeklindeki söylemlerini de değerlendiren Kutluata, “70 adet aday adayı var. Onları gaza getirmek için böyle söylemlerin olması normal. Bazıları da Sakarya’daki vekil kontenjanını 9’a çıkarmış. O zaman bizde şöyle diyelim; 7 vekil MHP’ye, diğer için sanal vekilleri de aralarında paylaşsınlar” diye konuştu.
“MUHATAP ALMIYORUZ”
Sakarya’daki artan OSB sayısını nasıl değerlendiriyorsunuz? şeklindeki bir soruya Kutluata “Yeri iyi seçilip analiz edilirse sorun yok. Önemli olan Sakarya’daki bitirilemeyen yatırımları takip etmektir” şeklinde cevapladı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti il başkanı Fevzi Kılıç’ın gazetecilere verdiği demecini de değerlendiren Kutluata “Bu konuda kendisini muhatap almıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 8 =