Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Kent Şurası 124. toplantısı Gerçekleştirildi

Kent Şurası 124. toplantısı Kaynarca Belediye Başkanı Murat KEFLİ 'nin katılımı ile gerçekleştirildi.

İLÇELER
Kent Şurası 124. toplantısı Gerçekleştirildi

Kent Şurası 124. toplantısını, Şura Başkanı Erol Hacıeyüpoğlu öncülüğünde Kaynarca Belediye Başkanı Murat KEFLİ 'nin  katılımı ile gerçekleştirdi. Toplantıda gündem değerlendirmesinin yanı sıra üyelerin Kaynarca için istekleri ve önerileri dile getirildi.

Kasım ayı  Şura toplantısına Kaynarca Belediye Başkanı Murat KEFLİ konuk oldu.

Açılış konuşması yapan  Sakarya Kent Şurası Başkanı Erol Hacıyüpoğlu,  gündemi değerlendirdi.  Başkan Hacıeyüpoğlu, 1993 Yılında Ben başkan olduğumda  Kaynarca  için  ilk Organize  Sanayi  Bölgesi Kurulması için ilk adımı Hataplı bölgesinde  işaret etmiştik.Şimdi 2 tane  Organize  Sanayi  Bölgesi   kurulmaya devam ediyor.

Kaynarca Hem Tarım, Sanayi ve Turizm bölgesidir

Sakarya  ilinin en güzel  en yakın ilçesi olan Kaynarca bu kadar  yakın olmasına  rağmen en uzakta kalan ilçelerinden biridir. Sakarya'nın mahallesi gibi olan bir ilçeye Sakarya Büyükşehir Hizmet getirmemiş. Kocaeli Belediyesi ta Kerpe ye güzel  hizmet  götürüyor. Sakarya Merkezine 15-20 km uzaktaki bu ilçe hizmet alamadı.Kaynarca  Hem Tarım , Sanayi  ve Turizm bölgesidir. Büyükşehir neden bu kadar geç geliyor. İlçe  merkezi Yıllarca hizmet  alamadı  toz  toprak içinde Kaynarca ilçesine önem vermek gerekir. Çünkü Sakarya ilinin  banliyösüdür. Burası İstanbula  yakın bunları bilmeleri lazım.

Karaboğaz Sahili turizme kazandırılmalı iyi bir otelci bulunabilirse insanları buraya toplanabilir. Güzel şeyler yapmak gerekir.Bu şehre dokunuş yapmak lazım.Karasu Yolu kestirme  yapılmalı  Acarlar Longoz  yolu üzerinden  Adapazarı-Karasu Yolunun altyapısını yapmak lazım.’’ dedi. Başkan Hacıryüpoğlu Kaynarca Belediye Başkanı Murat KEFLİ'ye neler yaptıklarını  üyelere, ‘’Kaynarca ilçesinde  neler eksik?’’ sorusunu yöneltti.

Kaynarca Belediye Başkanı Murat KEFLİ "Her alanda hizmet vermiş Bilgilerinizi ve düşünceleriniz İlimiz için harcadığınız için teşekkür ederim.Kaynarca İlçesi Sakarya İli'nin Kuzey batısında yer alır. Doğuda Karasu, Batıda Kocaeli'ye bağlı Kandıra İlçesi Güneyde Adapazarı Merkez İlçesi ve Kuzeyde Karadeniz ile çevrilidir.İl merkezine uzaklığı 34 km2 dir. Yüzölçümü 360.27 km2 dir.

İlçe merkezinin denizden yüksekliği 50 metredir.Genel olarak engebeli ve dalgalı bir arazi yapısına sahiptir. En yüksek yeri 353 metre ile Oflak dağıdır.Nehir ve ırmak bulunmamaktadır.Yeraltı ve yerüstü suları bakımından fakirdir.İlçemizin ekonomisi tarıma dayalıdır, halkımızın p' nin başlıca geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Son yıllarda tavuk kümesçiliğinde büyük aşama kaydedilmiştir. Küçük çapta sanat ve ticaret faaliyetleri de olduğu görülmektedir. İlçemizde 4181 hane vardır. 3956 aile çiftçilikle uğraşmaktadır. İlçemizde tarıma elverişli arazi toplamı 19875 dekar olup, bu miktar İlçe yüzölçümünün U.54 dür. Bu arazilerin % i sulanabilir arazi niteliğinde olup, iklim elverdiğinde her türlü tarım yapılabilir. Ayrıca 6.000 hektar fındıklık vardır. Geriye kalan % orta vasıflı, % 9.917i de düşük vasıflı kıraç ve meyilli arazidir.İkinci ürün olarak silajlık mısır ve beyaz lahana üretimi yapılmaktadır. 3956 çiftçi ailesinin 3122 ailesi topraklı çiftçi, 736 hanesi topraksız çiftçidir. Tarım arazisinin fazla olmasının yanı sıra Hayvancılığa da gereken önem verilmektedir. Hayvancılık üst düzeyde yapılmaktadır. 3956 çiftçi ailesinin tamamı hayvancılıkla iştigal etmektedir. Ayrıca 165 çiftçimiz ise projeli hayvan besiciliği yapmaktadır. Süt inek besiciliği hızla yaygınlaşmıştır. Süt verimi yüksek Holstein Irkı İnek yönünde ıslah çalışmaları devam etmektedir. Süt inekçiliğinin

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 4 =