Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Kaçak kum iddialarını sordu

Saadet Partisi Kaynarca İlçe Başkanı Mustafa Tan, Kaynarca Belediyesi’nin Karaboğaz’dan izinsiz kum aldığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

SİYASET
Kaçak kum iddialarını sordu

Tan, “Kaynarca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüyle görüştüm. Belediye Karaboğaz Sahili’nden izinsiz kum alarak müteahhite veriyor iddialarını sordum. Aldığım cevap, ‘Müteahhit iş yapmakta zorlanıyor, müteahhiti belediyenin araçlarıyla, doğal kaynaklarımızla desteklemeliyiz. Biz Belediye olarak destekliyoruz, herkes desteklemelidir’ oldu. İller Bankası’ndan bu milletin vergilerinden oluşan 70 milyon liralık ihaleyi alan müteahhitin izinsiz kum alması doğru mudur? Değerli Sakarya ve Kaynarca halkının takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

DİLEKÇE İLE SORDU

Belediye Meclisi Üyesi de olan Mustafa Tan Belediye Başkanlığına verdiği dilekçeyi de paylaştı. Dilekçede şu ifadelere yer verildi: “İki haftadan beri gündemde olan Başoğlu Mahallesi, Deniz Sahili mevkiinden Belediye’nin kepçe ve kamyonlarıyla yasak olmasına rağmen alınan kumların, iller Bankası’nın alt yapı için ihale yapmış olduğu müteahhite taşındığı iddiasıyla karşı karşıyayız. Bu durumda Belediye’nin yasak olan yerlerden kum alması ve araçların çalıştırmasının yasal olmadığı ve belediye fatura karşılığı bu kumu satmış mıdır? Veya karlıksız mı vermiştir. Varsa faturaları ve makbuzları tarafımıza açıklanmasını ayrıca bu kumun alt yapıya uygun olmadığı düşünülmektedir. Alt yapı çalışmaları sürecinde kazılar sonucu toz olduğu ve yolların temizlenmediği neticesinde esnaf ve vatandaşlarımız bu durumdan muzdarip olmaktadır. Bütün bu konuların tarafımıza açıklanmasını ve gereğinin yapılmasını arz ederiz.”

İlçenin her sorunu gibi bu konunun da takipçisi olacaklarını belirten Mustafa Tan, “Milletimizin doğal kaynaklarının talan edilmesine karşı olacağız. Müteahhit bu işi parası için yapıyor, kumu da parayla almalıdır” dedi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 9 =