Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

İSO İlk 500 Listesinde Sakarya'dan 38 Firma

İstanbul Sanayi Odası tarafından bu yıl 56.’sı açıklanan “Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasında 2023 yılı sonuçlarına göre listeye girme başarısı gösteren firmalar belli oldu.

EKONOMİ
İSO İlk 500 Listesinde Sakarya'dan 38 Firma

Araştırma sonucu 2023 yılı İSO ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde üretimden net satış miktarına göre Sakarya’dan 38 firma yer aldı. 

Listedeki 38 Sakarya firmasından SATSO adıyla kayıtlı 7 firma, diğer illerdeki Odalara kayıtlı olarak SATSO’da şube üyesi olarak kayıtlı olan 29 firma ve Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası’na ise kayıtlı 2 firma yer aldı. 

3 Firma Listeye İlk Kez Girerken 21 Firma Sıralamasını Yükseltti  

2022 araştırmasıyla kıyaslandığında 3 firma listeye ilk kez girme başarısı gösterirken 21 firma da listedeki sıralamasını yükseltti. Geçtiğimiz yıl açıklanan 2022 listesinde Sakarya’dan toplam 36 firma yer almıştı. 

10 Yılda İSO İlk 500’deki Sakarya Firmalarında 17 Artış! 

Listeyi değerlendiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “İstanbul Sanayi Odası tarafından 1968 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl açıklanan İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde bu yıl 38 firmamız yer aldı.  

Bir önceki yılın araştırmasıyla kıyaslandığında 3 firmamız listeye ilk kez girme başarısı gösterdi, tam 21 firmamız da listedeki sıralamasını yükseltti. Bundan 10 yıl öncesine gittiğimizde listedeki firma sayımız 21’di, bugün ise 17 firma artışı ile 38’e çıktık; bu önemli bir başarıdır.  

Sakarya iş dünyası olarak üretimin bereketine inanıyoruz ve şehrimizi daha fazla üretim için geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Planlı, çevreyi kirletmeyen, sürdürülebilir üretim modeline sahip ve katma değerli firmalarımıza ev sahipliği yapacak tarım alanları dışında üretim alanları oluşturmaya çalışıyoruz.  

Ülkemizin sanayide ilerleyişini anlamak adına İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan bu önemli çalışmayı her zaman destekliyoruz. Bu çalışma bizlere göstermektedir ki Sakarya’mız sadece tek sektör değil, her alanda binlerce kalem üründe ciddi üretim kapasitesine sahip, ekonomiye can katan illerin başında gelmektedir.  

Firmalarımızın başarıları ve direkt olarak ülkemizin büyümesinde payları olan herkese şükranlarını sunuyorum. Biliyoruz ki şartlar ne olursa olsun iş dünyamız üretmeye, istihdam sağlamaya devam edecektir.” dedi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
6 + 9 =