Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Hayvancılar dertli

GÜNCEL
Hayvancılar dertli

    Doğudan hayvan getiren besiciler yüksek fiyatlardan dolayı satış yapamamaktan korkuyor

Kurlardaki artış Kurban Bayramı için hayvan getiren üreticileri düşündürmeye başladı. Üreticiler yapacakları masrafları vatandaşlara yansıtmamak için çalışacaklarını söyledi.

MASRAFLAR ARTIYOR

Kırmızı et fiyatlarında ve dolardaki artışın piyasaya da yansımaya başlamasıyla vatandaşların bu durumdan olumsuz etkilenmeye başlaması, Kurban Bayramı için kurbanlık getiren hayvan üreticileri de kara kara düşünmeye başladı. Aylar öncesinden Doğu ve Güneydoğu’dan canlı hayvan getirerek, çiftliklerde bakımını yapmaya başlayan hayvan üreticileri, fiyatların ve masrafların artmasıyla zor durumda kaldı.

“YANSITMAYACAĞIZ”

Kırmızı et fiyatlarıyla birlikte, hayvan yemi, çoban ve benzeri giderlerde artış olmaya başladı. Bu artışın, Kurban Bayramı öncesinde de kurbanlık hayvan fiyatlarına yansıyacak olması üreticileri düşündürüyor. Üreticiler,  Sakarya’da besiye aldığı büyükbaş hayvanların, masrafının her gün arttığını ifade ederek, "Buna rağmen fiyatlardaki artışı mümkün olduğu kadar, kardan zarar ederek vatandaşlara yansıtmayacağız. İnşallah, fazla bir artış olmadan kurbanlıklarımız pazara çıkar ve alıcılarına ulaştırırız” şeklinde konuştular.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 5 =