Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Fındıkta Oyuna Gelmeyin

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, fındık sezonunun başlamasıyla birlikte fındık ticaretinde yaşanabilecek hilelere karşı uyardı.

EKONOMİ
Fındıkta Oyuna Gelmeyin

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, fındık sezonunun başlamasıyla birlikte fındık ticaretinde yaşanabilecek hilelere karşı uyardı.

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, fındık alımlarının başladığı bu günlerde köylere giderekbin bir türlü hile ile üreticinin fındığını almaya çalışan sözde tüccarlara karşı, üreticileri uyararak fındıkta oyuna gelmemeleri içindikkatli olmalarını istedi.

Başkan Sarı, “Sakarya ekonomisine yüksek oranda katma değer sağlayan ve önemli bir ürünümüz olan fındığın üretiminin ilimiz için ayrı bir yeri ve önemi var. Oluşabilecek mağduriyetlerin önlenmesi adına üreticisinden tüccarına hatta tüketicisine kadar dikkatli olmalı,sözde tüccarlara fırsat vermemeli, toplu bir mücadele başlatarak zararın önüne geçmeliyiz.” dedi.

Sözde fındık tüccarlarına karşı özellikle üreticinin dikkatli olmasını isteyen Başkan Adem Sarı “Vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyoruz. Korsan tüccarlar;köy köy gezerekkantarda kilodan çalıp,randımanında da oynama yapıp üreticimizi kandırabiliyor. Üstelik vergisi yok. Kaydı yok. İn midir, cin midir? Ne yaptıkları bilinmiyor.Burada en büyük görev üreticimize düşüyor. Üreticimizin fındığına sahip çıkması randıman ve kantar konusunda temkinli olması gerekmektedir.Ayrıca devletimizinde riskleri en aza indirmek içindenetim mekanizmalarını daha da sıklaştırması gerekmektedir. İnşallah alıcının da satıcının da kazandığı herhangi bir mağduriyetin yaşanmadığıbereketli bir sezon geçiririz ” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 9 =