Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Festivalde muhteşem gala

GÜNCEL
Festivalde muhteşem gala

20-25 Nisan tarihleri arasında ilimizde düzenlenen Sakarya 11. Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivali Muhteşem Gala Gecesiyle sona erdi.

YABANCI ÖĞRENCİLER
12 ülkeden yabancı öğrencilerin renk kattığı festivalin finali olan Gala Gösterisi Yarışmalarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sakarya Spor Salonu’nda düzenlenen gecede tüm ülkeler jüri karşısında en güzel gösterilerini sundular. Rengarenk kıyafetleri ve birbirinden ilginç gösteriyle tam bir festival coşkusu yaratan yabancı konuklar Sakaryalılardan büyük alkış aldılar.
GÜRCİSTAN 1.OLDU
Festivalin Gala Yarışması Performans Kategorisinde 1.liği Gürcistan, 2.liği Ukrayna, 3.lüğü Bulgaristan ekipleri kazandı. Yarışmada ayrıca; En İyi Sahneleme Ödülü Macaristan’a, Giysi Özel Ödülü Kırgızistan’a, En İyi Solo Dans Ödülü Azerbaycan’a, Davranış Özel Halk Ödülü Sırbistan’a, Jüri Özel Ödülü Endonezya ve Romanya’ya, SAÜ Devlet Konservatuarı Özel Ödülü Tataristan’a, Müzik Özel Ödülü Malezya’ya, Davranış Özel Ödülü Arnavutluk’a verildi.
GÖZYAŞLARIYLA AYRILDILAR
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Etkinlikleri kapsamında bir haftadır ilimizde bulunan yabancı konuklar, Muhteşem Gala Gecesinin ardından gözyaşları içinde ülkelerine döndüler. Sakarya’da çok güzel günler yaşadıkları ve güzel dostluklar edindiklerini söyleyen yabancı öğrenci ve öğretmenleri, evlerinde misafir eden Sakaryalılar, okul yöneticileri ve Festival Yürütme Kurulu üyeleri, seneye görüşmek üzere diyerek uğurladılar.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 9 =