Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Farklı Bir Aday Portresi; ’’Heyecanımı anlatmaya yetecek kelime yok’’

DEVA Partisi Serdivan Belediye Başkan adayı Murat Durak ve eşi Ayşe Durak, Raif Ugan ve Sinem Ugan’ın sunduğu ‘’Bu Haftaki Konuklarımız’’ Programının konuğu oldu.

SİYASET
Farklı Bir Aday Portresi; ’’Heyecanımı anlatmaya yetecek kelime yok’’

DEVA Partisi Serdivan Belediye Başkan Adayı Murat Durak program sırasında sorulan sorulara içtenlikle cevap verdi. Siyasete neden girdiği sorusunu şöyle cevapladı; “Neden siyasete girdin? diye sık sık bu soruyla karşılaşıyorum. Siyasete girmemin sebebini şu örnek çok iyi tanımlıyor; Sokakta hiç tanımadığımız bir insana bir araç çarpsa, işimizi gücümüzü bırakır hemen ilk yardım için başına koşarız. Kazaya uğrayan kişinin dinini, dilini, siyasi görüşünü sormaz, ilk müdahaleyi yapıp hayata döndürmeye çalışırız. Siyasete girmem de buna benzer bir durum. Serdivan’daki problemleri görmem ve uzun zaman problemlerin çözülmemesi, bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğini düşündüğüm ve kendime bu konuda duyduğum güven ile insiyatif alarak elimi taşın altına koyma isteğim,  siyasete atılmamın sebebidir.”

“BİZİM İNSANIMIZ HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR”

“Biz çok güzel bir milletiz. Ne kadar düşünce ayrılığına düşsek, siyasi konularda tartışsakta, 6 Şubat depremlerinde olduğu gibi, zor şartlar altında bir araya gelir, varımız yoğumuz ne varsa yardım etmek için mağdur olan insanlar için imkanlarımızı seferber ederiz. 
Ben bu güzel ve necip millete hizmet etmekten onur duyarım.

Türkiye’de ve Dünya’da çok başarılı uygulanan belediyecilik örnekleri var, bizim milletimiz her şeyin en iyisine layık bir millettir. Bu başarılı projeleri Serdivan’lı hemşerilerimizin hizmetine sunmak istiyorum. “

“İTALYA TREVİ ÇEŞMESİNE BENZER  ÖRNEKLER SERDİVAN DA NEDEN YAPILMASIN?”

“Eşim ile İtalya’da bulunan Trevi Çeşmesi’ne gitmiştik. Buradaki yöneticiler normal bir çeşmeye ‘’manevi bir değer’’ katarak yüzbinlerce insanın burayı ziyaret etmesini sağlıyorlar.İnsanlar Trevi Çeşmesi‘ni görmek için İtalya’ya gelip, çeşmenin başında fotoğraf çektiriyorlar ve dilek dileyip çeşmeye bozuk para atıyorlar. Sadece buraya atılan bozuk paralar ile milyonlarca dolar yıllık bir para toplanıyor.

İtalya’da bulunan bu çeşmeyi görmek için kalkıp gidiyorsunuz, ülke değiştiriyorsunuz, orada otelde kalıyorsunuz, çeşmenin karşısında ünlü bir dondurmacı var orada dondurma yiyorsunuz, hediyelik eşya alıp alışveriş yapıyorsunuz. Buradan İtalya’ya gidip döviz bırakıp geri dönüyorsunuz.Bir fıskiyeli çeşmeye anlam yükleyip, yüzbinlerce insanı çeşmenin başına getirip orada bir değer yaratmak duygusal bir zeka ürünüdür. Ticari bir akıldır. Ve muhakkak örnek alınmalıdır. 
Bizim Kırantepe’miz var. Sakarya’ya Allah‘ın büyük bir hediyesidir burası. Çevresi ve konumu korunarak bu alan Dünya’ya tanıtılıp, buranın uluslararası festivallerin yapıldığı bir yer haline gelmesi mutlaka sağlanmalıdır.

Fakat bu alana kesinlikle herhangi bir beton yapı yapılmamalı, doğası korunmalıdır. Dünyada sayılı yerler arasında olan, yamaç paraşütü ile kalktığınız noktaya geri inebildiğiniz nadide bir uçuş noktasıdır. Buraya bir beton, yada bir kule ne de herhangi bir yapının yapılması Kırantepe’nin katliamı olacaktır.

Biz Serdivan’ı Türkiye’de ve dünyada bilinen marka bir ilçe haline getirmek istiyoruz.”

“SERDİVAN İÇİN ÇOK GÜZEL PROJELERİMİZ HAZIR.”

“Kültür sanat ve festivallerle anılan gözde bir ilçe haline getireceğimiz Serdivan’ımızda, çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, engelli bireylerimiz, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız için, kendilerine ‘’sizin için ne yapabiliriz’’ sorusunun cevabı olarak düzenlediğimiz çok güzel projelerimiz var. 
Araç ve insan hareketine duyarlı olarak ışık şiddetini arttırıp azaltan akıllı teknoloji sokak lambalarıyla belediye bütçesinde -0 arası tasarruf yaparken, sensörlü çöp konteynırları ile sadece dolu olan çöp kutularına aracı yönlendiren akıllı teknoloji ile şehri teknolojinin kullanıldığı, örnek belediye haline getireceğiz.”

“ŞİMDİ SERDİVAN İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETME VAKTİDİR.”

“Seçim sahasında gezerken bir çok problemi dile getirdik, vatandaşlarımızdan dinledik. Şimdi el ele vererek problemleri çözmek, daha iyi bir Serdivan için ele ele verme vaktidir. 
Kıymetli Serdivan’lı hemşerilerimden desteklerini bekliyor, saygılarımı sunuyorum’’ dedi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 7 =