Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Esnafın kazanılmış hakkı heba olmayacak

S plaka rantına 2012 yılı freni !

GÜNCEL
Esnafın kazanılmış hakkı heba olmayacak

S plaka rantına 2012 yılı freni !

Büyükşehir Belediyesinin servis işi yapan taşıtlara tahsis edeceği “S” plaka uygulamasında rant peşinde olanların çabası boşa çıktı. Yapılan çalışma ile “S” plakalar 2012 yılında servis taşımacılık izin belgesi alanlara verilecek. 2012 sonrası belgelendirme yapanlar kapsam dışı kalacak.

GÜNDEMDE VARDI
Sakarya’da bir süredir gündemde olan ve servis taşımacılığı yapan araçlara tıpkı  taksi ve dolmuşlarda olduğu gibi özel hat plakası verilmesi konusunda sona gelindi. Çalışma ile Sakarya’da yüzlerce servis aracına özel “S” plaka verilecek. Ancak bu yeni düzenleme öncesinde rant peşinde olan kesimlerin oyunları, çalışmadaki bir madde ile boşa çıktı.
 

RANT ÇABASI
Bilindiği gibi ‘S’ plaka uygulamasıyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde gündeme gelen “rant” konusu kafaları karıştırmıştı. ‘S’ plaka uygulamasıyla ilgili belli çevrelerin hazırlıklar yaptığı ve büyük rant elde etmeyi hedefledikleri gündeme gelmişti. Satın aldıkları eski araçlara oda kaydı yaptıran birçok kişi, servis plakalarının sınırlandırılmasıyla büyük kazanç elde etmeyi hedefliyordu.
 

PLANLAR BOZULDU
Ancak yüzbinlerce TL rant elde etmek için harekete geçenlerin bu oyununu projede ki bir madde bozdu. Buna göre, ‘S’ plaka 2012 yılı içerisinde Servis Taşımacılığı Güzergâh İzin Belgesi alan esnafı kapsayacak. Böylelikle yalnızca gerekli belgelere sahip olan esnaflar uygulamadan yararlanabilecek. 2012 sonrasında bu belgeleri edinenler kapsam dışında kalacak.sakaryahalk
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 1 =