Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

“Erenler için, gerekirse belediye binasını SUBÜ’ye vereceğim”

Erenler İlçesi Mahalle Muhtarlarıyla düzenlenen toplantıya katılan Erenler Belediyesi Başkan Adayı Adayı Necmettin Kırık önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET
“Erenler için, gerekirse belediye binasını SUBÜ’ye vereceğim”

Erenler’i çağdaş ve modern şehircilik çalışmalarıyla birlikte birçok alanda üst sıralara çıkacaklarını vurgulayan Necmettin Kırık Sakarya’nın ikinci üniversitesi SUBÜ’yü ilçelerine kazandırmak için gerekirse belediye binasını vereceklerini söyledi.

Erenler ilçesini Sakarya’nın Yıldızı yapmaya kararlı olduklarını belirten Necmettin Kırık, Türkiye Yüzyılı Belediyeciliğinin en güzel örnekleriyle geliştirecekleri Erenlerin eğitim merkezi olması yönünde de önemli projeleri olduğunu kaydetti. 2019 yılı yerel seçimleri öncesinde ilimizin 2. Üniversitesi olarak kurulan ancak geçen sürede bağımsız bir kampüs yerine kavuşamayan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni ilçelerine kazandırmak istediklerini ifade eden Necmettin Kırık, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine Rektörlük hizmet binası olarak belediye binasının tahsis edilmesi dahil bütün imkanları kullanarak ilçenin eğitim merkezi olması ve şehrin sosyal konuda dengelenmesi için çalışma yapacaklarını kaydetti.

Erenler’in Sakarya'nın merkez ilçesi olarak iki üniversiteden birine ev sahipliği yapacak potansiyele sahip güçlü bir ilçe olduğunu belirten Necmettin Kırık; “SUBÜ Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesini ilçemize getirmek için şehrimizdeki siyasi büyüklerimizin desteklerini alarak, Erenler ilçemizdeki dinamikleri harekete geçirerek ve hatta gerekli olması durumunda Erenler Belediye binasının  Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine tahsis edilmesi de  dahil  gerekli tüm adımları atacağız. Erenler de bu çalışmaları gerçekleştirecek bilgi birikimi, güç ve enerji vardır. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla Erenler İlçemizi bir eğitim merkezi yapmak en büyük hedeflerimizden biri olacaktır. Bu sebeple Sakarya'mızda bulunan iki üniversiteden biri olan SUBÜ Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin Erenler sınırları içinde konuşlanması için cesaretli ve kararlı adımlar atacağız. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin Erenler de olmasının üniversitemiz ve ilçemiz için büyük kazanım olacağı gibi bununla birlikte Sakarya il merkezi içinde sosyal ve ekonomik olarak dengeli ve düzenli bir büyümeye imkân sağlayacaktır.” dedi.

Kamuoyunda gündem oluşturacak açıklamalarda bulunan Erenler Belediye Başkan Aday Adayı Necmettin Kırık Erenler Mahalle Muhtarlarıyla verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, başta Erenler Muhtarlar Derneği Başkanı Şaban Süleyman olmak üzere tüm ilçe muhtarlarına teşekkür etti.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
2 + 4 =