Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Engin Özkoç, Milletvekilliği İçin Aday Olmuyor

Genel Başkanımızla Birlikte Yol Yürümeye Devam Edeceğim.

SİYASET
Engin Özkoç, Milletvekilliği İçin Aday Olmuyor

Genel Başkanımızla Birlikte Yol Yürümeye Devam Edeceğim.

CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, milletvekilliği için başvuruda bulunmayacağını belirterek, “Yürütmede, Genel Başkanımızla birlikte yol yürümeye devam edeceğim. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

Özkoç TBMM’de düzenlediği basın toplantısına, Ramazan ayını kutlayarak başladı ve özetle şunları söyledi:
“Bu mübarek ayda, bütün vatandaşlarımızın,ülkemizin geleceğiyle ilgili, kendi aileleriyle ilgili, umutlarıyla ilgili,  çocuklarının yarınlarıyla ilgiliduaları inşallah kabul olur ve inşallah Türkiye, ülkeyi hak ettiği yere taşıyacak;liyakat sahibi, kimseyi ayrıştırmayan, halkı kucaklayan yöneticilerle yeni birdöneme başlar.
Ben artık grup başkanvekili olarak bu salondason toplantıyı yapıyorum. Hepinizin bende büyük emeği var. Hakkınızı helal edin. İnşallah özgür gazeteciliğin yapıldığı ve hepinizin hakkının, hukukununkorunduğu bir Türkiye’de birlikte çalışırız.

Bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi lideri KemalKılıçdaroğlu ile birlikte yasamada görev yaptım; çok gurur duydum, çok mutlu oldum.Onunla birlikte yürüdüğüm yolda, insanların huzuru ve mutluluğu için gerçekleştirdiğimiz yürüyüşün gururunu taşıdım. Bundan sonra yine KemalKılıçdaroğlu’ylabirlikte inşallah yürütmede yol alacağız.”
Özkoç, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı ve kabinedeki bakanları milletvekili yapmak istemesine ilişkin sorusuna, özetle şu karşılığı verdi:
“20 yıl içinde AKP iktidarında yaşananları, millet acı bir faturayla çekti. Kararlarını, şimdi seçimde sandıkta verecekler. Bufaturayı millete kesenler; ne yaptıklarının çok farkındalar ve milleti birazcık tanıyanbir siyasetçi, aslında onların kendilerini ’koruma kalkanı’ içerisine almalarını ve bu süreçteartık kaybettiklerini gördüklerini anlamıştır. O yüzden muhalefet için kendi kadrolarını oluşturuyorlardır.Biz onlara muhalefette başarılardiliyoruz. Güçlü bir muhalefet iyidir, bakanlardan oluşan bir muhalefet iyidir, tecrübesiolan bir muhalefet iyidir; hepimizi, iktidarı yüreklendirir. Doğru bir muhalefet anlayışıyaparlarsa, doğru bir muhalefet yürütürlerse bunun faydasını Türkiye de görür, biz degörürüz.”

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 5 =