Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Ender Serbes-Türk İş Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman'ı ziyaret etti

Serbes: Yeni dönemde hem işçi hem de işveren mutlu olacak

SİYASET
Ender Serbes-Türk İş Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman'ı ziyaret etti

Serbes: Yeni dönemde hem işçi hem de işveren mutlu olacak

CHP Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ender Serbes, Türk-İş Sakarya İl Temsilcisi Cemal Yamanı’ı ziyaret etti. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Yaman, Serbes’e başarılar dileyerek ceketinin yakasına bir Türk Bayrağı rozeti taktı. 

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, işçinin güven ve refahı için hayati öneme sahip olan sendikalaşmanın Türkiye’de sistematik bir şekilde engellendiğini söyledi. Serbes, “CHP iktidarında işçilerin tümü sendikal haklara kavuşacak. Hem çalışan hem de işveren mutlu olacak bir sistem hayata geçirilecek.” dedi. 

20 YILDA YÜZDE 58’DEN 14’E DÜŞTÜ 

Türkiye’de sendikalılaşma oranının son yıllarda giderek düştüğünü belirten Serbes, 2002 yılında sendikalaşma oranının yüzde 58 iken, bu oranın son 20 yılda yüzde 14’e kadar gerilediğini hatırlattı. Bunun çalışanlar için büyük hak kayıplarına sebep olduğunu vurgulayan Serbes, özel sektörde sendikalaşma oranının daha da düştüğüne dikkat çekti. Serbes, “Özel sektörde toplu iş sözleşmeleri kapmasındaki işçi oranı sadece 5-6 civarında. Bu çok düşük bir oran. Milyonlarca işçi sendikal güvence altında olmadan çalışmak zorunda kalıyor. İşyeri kolu ve baraj uygulamaları sebebiyle ülkemizde ne yazık ki sendikalaşma kamu ve özel sektör aracılığıyla sistematik bir şekilde engelleniyor.” ifadelerini kullandı.

SENDİKALAŞMA İŞÇİNİN İŞ GÜVENLİĞİ VE REFAHINI ARTIRIR

Sendikaların, çalışma koşullarının, iş güvenliğinin ve ücretlerin iyileştirilmesi konusunda çalışan için hayati öneme sahip olduğunun altını çizen Serbes, açıklamasını şöyle sündürdü: “İstatistikler ortaya koyuyor ki; sendikaya sahip şirketlere çalışanların ortalama olarak sendikasız bir işyerinden çok daha kazanç sağlıyor. Sendikalı işçiler işten haksız yere keyfi bir şekilde atılma kaygısı yaşamıyor. Ayrıca işyeri güvenliği bakımından da sendikalı işyerlerinde iş kazaları yarı yarıya azalıyor. Çalışan, hakkını gözetecek bir sendikaya üye olmanın rahatlığını yaşıyor bu sebeple yarına daha güvenli bakıyor. İşyerinde daha verimli oluyor ve daha az iş stresi yaşıyor. Gerek ücret, gerek güvenlik gerekse sosyal hayatla ilgili olsun, sendikalar işçiler için hayati bir önem taşıyor.” 

CHP İKTİDARINDA HEM İŞÇİNİN HEM DE İŞVERENİN YÜZÜ GÜLECEK

Ender Serbes, CHP iktidarında işçilerin tümünün sendikal haklara kavuşacağını anlattı. Sendikalaşma konusunda hem çalışanın, hem de işverenin mutlu olacağı bir sistemin hayata geçirileceğini dile getiren Serbes, açıklamasını şöyle tamamladı. “CHP ve Millet İttifakı İktidarı’nda sendikasız işçi kalmayacak. İşçiler insan onuruna yakışır ücretler alırken, işverenin de haklı talepleri karşılanacak. Çalışma hayatındaki istismarlar ve kötü niyet kanun, kurallarla engellenerek, hem çalışan, hem de işveren mutlu olacak. Barış ortamında üretimin gücü artırılacak.”

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
2 + 9 =