Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

DEVA PARTİSİNDEN SEDAŞ’A UYARI; “HİZMET KALİTESİ İÇİN ÖNLEM ALIN!”

DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Ercan Başnuh SEDAŞ’a uyarılarda bulundu. Başnuh, SEDAŞ Bölgesindeki vatandaşların, sanayici ve esnafın elektrik kesintilerine ve arızalarına bağlı olarak yaşadığı kayıplarla ilgili şikayetlerinin arttığına dikkat çekti.

SİYASET
DEVA PARTİSİNDEN SEDAŞ’A UYARI; “HİZMET KALİTESİ İÇİN ÖNLEM ALIN!”

DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Ercan Başnuh SEDAŞ’a uyarılarda bulundu. Başnuh, SEDAŞ Bölgesindeki vatandaşların, sanayici ve esnafın elektrik kesintilerine ve arızalarına bağlı olarak yaşadığı kayıplarla ilgili şikayetlerinin arttığına dikkat çekti.

“SEDAŞ GEREKLİ YATIRIMLARI YAPMALIDIR”
Başnuh, “SEDAŞ bir kamu hizmeti yürütmektedir. Özelleştirme kapsamında 2009 dan bu yana kamu hizmeti veren SEDAŞ, kendisini bağlayan kanun, tüzük ve yönetmelikler kapsamında hizmet kalitesini arttırmalı, ancak bu arada vatandaşın hak kaybına da neden olmamalıdır. Sakarya da şehir merkezi ve ilçelerdeki kesintilerle ilgili son dönemde çok sayıda şikayete tanık oluyoruz. SEDAŞ’ın hizmet kalitesini sağlayacak araç parkına, insan kaynağına, gerekli  teknik altyapıya, vatandaşla etkin iletişim sağlayan çağrı merkezine, dağıtım sistemini kontrol altında tuttuğu SCADA Merkezine sahip olması gerekmektedir. Bu koşulları sağlamış gibi gözüken SEDAŞ, şehir ve kırsal şebekeler için gerekli dağıtım hatları ve trafo tesisi yatırımlarını gerçekleştirmeli, orta gerilim ve alçak gerilimden müşterilerin ihtiyacı olan enerji  ve güç taleplerini de gerekli yatırımları yaparak karşılıyor olmalıdır.”


“SEDAŞ KÖTÜ BİR SINAV VERİYOR”
“AKKÖK Holding ve TORUNLAR Holding’in yüzde elli- yüzde elli ortak olduğu SEDAŞ, elektrik kesintileri ile kötü bir sınav vermektedir. Elektrik dağıtımı özellikli bir iş kolu olup, İnsan kaynağı sadece sayısal yeterlilikle değil tecrübe açısından da yeterli donanım ve bilgi birikimine sahip moral ve motivasyonu yüksek çalışanlarla desteklenmiş olmalıdır. SEDAŞ’ta bazı işlerde taşeronlaşmaya gidileceği söylentileri bile çalışanlarda moral ve motivasyonu olumsuz etkiliyor olabilir. Türkiye’de yoksulluk, işsizlik ve gelir uçurumunun derinleştiği dönemle çakışan taşeron işçilik, kamu hizmetlerinde yaygınlaşan tercih edilen bir çalışma biçimine dönüşmüş olup, ancak örgütlü çalışma hayatına da sekte vurmaktadır. Gerek kamu kurumlarının özelleştirilmesi gerekse de kurumdaki işlerin/hizmetlerin taşeronlaştırılması; çalışanlara yoksulluk, borçlanma ve umutsuzluk olarak yansımakta, bu tür girişimler hizmet kalitesini de olumsuz etkilemektedir.”  


“SEDAŞ YATIRIM VE FAALİYETLERİ DAHA YAKINDAN TAKİP EDİLMELİ”   
2009 yılında özelleştirilen SEDAŞ’ın hizmet alanındaki faaliyetleri, 21 elektrik dağıtım şirketi içinde geçerli oluğu gibi denetime tabidir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun ( EPDK’nın ) elektrik enerjisinin tedarik sürekliliği, ticari ve teknik kalitesine ilişkin olarak  Elektrik Dağıtım Şirketlerinin uyması gereken kuralları, esas ve usulleri belirlediği bir yönetmeliği mevcut olup, SEDAŞ’ın icraatları bu yönetmelik kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK ve TEDAŞ gibi kurumlar tarafından daha yakından  takip edilmeli, denetlenmeli, gerektiğinde yetersiz hizmetleri için soruşturma da açılmalıdır.  SEDAŞ’ın kesintileri nedeniyle; yüzlerce kişi işlerini yapamazken cihaz arızaları başta olmak üzere çeşitli şekillerde mağdur olmuştur. Bu mağdur kişiler, ev abonesi, esnaf ve sanayicilerdir. Vatandaşların bir kısmı hukuki yönüyle hak arama yoluna başvurmak zorunda kalmış, bu kesintiler evde bakım hizmeti alan ve elektrikle çalışan cihazlarla yaşantısını sürdüren vatandaşların hayatını olumsuz etkilemiş,  sağlık sorunları yaşama ihtimalini ortaya çıkarmıştır. Ülkemizin farklı bölgelerinde hayati tehlike ve ölüm olayı yaşanmış  olan açıkta kablo bırakılması olaylarının, SEDAŞ bölgesinde de olmaması için SEDAŞ gerekli önlemleri almalıdır.”


“SEDAŞ KESİNTİLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN KAYNAKLARINI ARTIRIYOR MU?”
“SEDAŞ hizmet kalitesinde önemli bir yer tutan kesintisiz enerji sağlamak adına,  bölgenin ihtiyacı olan yatırımları  yeteri kadar ve zamanında yapmakta mıdır? Vatandaşın, sanayicinin enerji talebini yeterli bir şekilde karşılayabilmekte midir? Bölgesinde artan müşteri sayısıyla orantılı olarak sayaç okuma, kesme açma ve arıza, bakım birimlerindeki personel sayılarını, araç sayılarını, yatırım miktarını, çağrı merkezi personel sayısını artırmakta mıdır? Eskiyen dağıtım iletkenleri, trafolar, yenilenmekte, güç arttırımları yapılmakta mıdır? Şebekede olası arızaların önüne geçecek gerekli yatırımlar ve bakım çalışmaları yapılmakta mıdır? İktidar partisi özelleştirdiği bu şirketlerin faaliyetlerini takip etmekte midir?


“DEVA PARTİSİ OLARAK KONUNUN  TAKİPÇİSİYİZ”
Kamu hizmeti veren SEDAŞ, bölgesinde yaşanan kesinti sayıları ve sürelerini dikkate alarak, hizmet kalitesini artırmak için gerekli önlemleri almalı, enerji güvenliğine, iş güvenliği ve çevre sağlığına da çok önem vermelidir. DEVA Partisi olarak vatandaşlarımızı ilgilendiren sorunların takipçisi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.    

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 7 =