Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

DEVA PARTİSİ MECLİSTEN SESLENDİ “KIRSAL MAHALLE İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ?”

Köyüme Dokunma Platformu, Sakarya İl Başkanı Ercan Başnuh’un eşliğinde Ankara’da TBMM de DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin’i ziyaret etti.

SİYASET
DEVA PARTİSİ MECLİSTEN SESLENDİ “KIRSAL MAHALLE İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ?”

Köyüme Dokunma Platformu, Sakarya İl Başkanı Ercan Başnuh’un eşliğinde Ankara’da TBMM de DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin’i ziyaret etti.

PLATFORM YÖNETİCİLERİ TALEPLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Platform sözcüsü Mecdi Cengiz ve Platform yöneticilerinin de katıldığı ziyarette, Mecdi  Cengiz Sakarya’da yaptıkları çalışmaları ve Kırsal mahalleye dönüş konusunda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Akyazı İlçesi Buğdaylı Mahallesinde kırsala dönmek için yapılan başvuru sonucunu İdari mahkemeye taşıdıklarını da ifade eden Cengiz, mahkeme kararını ve bundan sonraki çalışmaları hakkında bilgi aktararak, destek istedi. 

KÖYÜME DOKUNMA PLATFORMU TBMM’DE
Görüşmenin ardından, TBMM’de platform üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen İdris Şahin, 30 Büyükşehir içinde kırsal mahalleye dönüş konusunda direnen tek şehrin Sakarya olduğunu ifade etti. Tarım  ve hayvancılık konusunda sakıncalı bir uygulamayı düzeltmek adına çıkarılan kırsal mahalleye dönüş yolunda ilçe belediyelere  yapılan başvuruları ya yok sayan, ya da oyalamak maksadıyla bazı komisyonlara havale eden ilçe belediyelerinin ve Büyükşehir belediyesinin konuyu çözümsüzlüğe sokan tutum ve yaklaşımına ciddi eleştiriler getirdi.

“SAKARYALI BELEDİYELER NEYİ BEKLİYORSUNUZ?” 
Konuşmasına konunun hem yerelde hem de bakanlıklar seviyesinde takipçisi olacağını söyleyen İdris Şahin , yerel belediyelere hitaben, yargı kararları dahi ortadayken ’’Neyi bekliyorsunuz?’’ diye sordu .

“DEVA PARTİSİ ONURLU MÜCADELENİN TAKİPÇİSİ OLACAK”
‘’Sakarya gibi topraklarından bereket fışkıran tarım şehrinde  vatandaşlarımızın ve köylümüzün taleplerine duyarsız kalmanızın gerekçesi nedir? Demokraside aslolan vatandaşın talebi değil midir? Her alana nüfuz etmek arzunuzun amacı nedir? Bırakın hiç olmazsa kırsalda vatandaşın toprağına rant gözlüğünü çıkararak bakın ve muamele edin. Bırakın kırsalda yaşayan halk özüne uygun olarak yaşasın. Kırsal aslına rücu etsin.  Başvuruları Belediye meclislerinde görüşün. Biz DEVA Partisi olarak bu onurlu mücadelenin takipçisi olacağız.’’ dedi. 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 2 =