Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

DEVA Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen ile Pamukova Çıkarması Yaptı

DEVA Partisi, Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, "Ekonomik Şiddette Çoğalıyor. Her Türlü Şiddetle Amansız Mücadele Edeceğiz"

SİYASET
DEVA Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen ile Pamukova Çıkarması Yaptı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, “Kadınlar yavruları için kaygılı. Çocuklarının beslenememesi kaygısı ve onların gelecek kaygısı annelerin yüreğini daraltıyor. Konuştuğum bir anne ‘Çocuklarıma aldığım süte para yetişmiyor. Hiç vermemektense sütü sulandırarak veriyorum’ dediğinde hepimizin yüreği sızladı. Bir anne karne hediyesi olarak çocuğuna et alıyor. İktidarın ülkeyi getirdiği bu koşullarda kadınların maruz kaldığı ekonomik şiddette her geçen gün daha çok artarak çoğalıyor.”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sakarya teşkilatı,  DEVA Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen ile Pamukova çıkarması yaptı. Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan ve DEVA Pamukova İlçe Başkanı İrfan Metin, DEVA Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen ve beraberindeki heyetiyle, DEVA Partisi ilçe teşkilatı Pamukova da vatandaşlarla bir araya geldiler ve esnaf ziyaretinde bulundular. 

 “DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANININ SELAMINI İLETTİLER”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, Pamukova da yaptığı ziyaretlerde de, genel seçimlerin bir bakıma kader seçimi olacağına dikkat çekti.  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın selamlarını ileterek, esnafla bir araya gelen Elif Esen, Genel Başkan Ali Babacan’ın ülkeyi içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtaracak tek lider ve yarının lideri olduğunu söyledi.  Babacan’ın dürüst, adaletli, mütevazi  ve çalışkan kişiliğinin öne çıkıyor ve en önemli özelliği de çözüm üreten bir lider olmasıdır. Ülkemizin geleceği açısından artık yeni bir lidere ihtiyaç duyuluyor. Her gün müjde de verseniz, bu işler düzelecekte deseniz, sarsılan güven ve kaybedilen itibar vatandaşlara seçim şekerleri dağıtılarak kazanılamaz. Halk, yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadele etmediğinizi görüyor artık.” dedi

 “EKONOMİ İKTİDARIN BOY AYNASIDIR”

Elif Esen konuşmasında; “İslam tarihine ve düşüncesine damgasını vurmuş İbn-i Haldun'un çok güzel bir tespitini aktararak, İbn-i Haldun devletlerin güçlü olduğu dönemde vergileri düşük aldığını, güçsüz oldukları ve çöküş dönemine geçtiklerinde ise vergilerin arttığını söyler. Bugün vergilerin artması ülkenin yönetilemediğini, beceriksiz liyakatsiz yöneticilerin devletimizi nasıl güçsüzleştirdiğinin adeta kanıtıdır. Bozuk ekonomi iktidarın boy aynasıdır.”dedi.

“KADINLAR EKONOMİK ŞİDDETE MARUZ KALIYORLAR”

Kadınlar yavruları için kaygılı. Çocuklarının beslenememesi kaygısı ve onların gelecek kaygısı annelerin yüreğini daraltıyor. Eğitimden kopan çocuk sayısı artıyor.  Konuştuğum bir anne ‘Çocuklarıma aldığım süte para yetişmiyor. Hiç vermemektense sütü sulandırarak veriyorum’ dediğinde hepimizin yüreği sızladı. Bir anne karne hediyesi olarak çocuğuna et alıyor. Haberlerde bunu dinliyoruz. İktidarın ülkeyi getirdiği bu koşullarda kadınlar da daha çok ekonomik şiddete maruz kalıyorlar. Fiziksel şiddet ve kadın ölümleri ile mücadelemiz amansız olacak. Her türlü şiddetle mücadele edeceğiz. Toplumun her kesiminde ve ekonomiden, eğitime, sağlıktan, adalete çok konuda hep birlikte büyük sıkıntılar yaşıyoruz.

“KADINLAR ARTIK SİYASETLE DAHA ÇOK İLGİLİLER”

DEVA Partisi Genel Başkanımız Ali Babacan’ın ifadesi ile “Kadın varsa çözüm var. Kadın varsa kalkınma var. Kadın varsa bereket var” . Biz buna inanıyoruz. Dünyada yaratılmış tüm dişi varlıklar yavrularını koruma içgüdüsü ile hareket ederler. Bugün de kadınımız evladını beslerken zorlanıyorsa tehlike görüyor ve bu tehlike için alarm durumunda. İktidarın değişimi konusunda toplumda oluşan talep bu nedenle yükseliyor. Kadınlar siyasette daha çok belirleyici olacaklar.   

“DEVA EKONOMİYİ HIZLA DÜZELTECEK”

Elif Esen, Motorlu Taşıtlar Vergisinde indirime gidildiği halde ` oranında zam yapıldığına dikkat çekerek, “Elektriğe, doğalgaza, yakıta yapılan zamlar cabası. Enflasyonun 0 rakamlarına ulaştığı yerde asgari ücrete sürekli zam da yapsanız  enflasyon durmadıkça, zam oranının bir anlamı olmayacaktır. Öncelik enflasyonla mücadeleye verilmelidir. Bu mücadele etkin, deneyimli, liyakat sahibi kadrolarla sağlanabilir. DEVA Partisi olarak tüm bunlara dikkat ederek ekonomiyi hızla düzelteceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Hedefimiz, güçlü, zengin, gelir dağılımı adil ve fertleri de güven içinde yaşayan bir Türkiye’dir”dedi.  

“ZALİMİN VE MAZLUMUN RENGİNE, DİLİNE, DİNİNE, MİLLETİNE BAKILMAZ”

Elif Esen, bağımsız yargı ve adalet sisteminin ülkede güven yaratacak en önemli konu olduğunu belirterek, “Zalimin ve mazlumun rengine, diline, dinine, milletine bakılmaz. Adil olan mazlumun yanında zalimin karşısında durmaktır. Bu topraklardan firavunlar, nemrutlar, yezitler gelip geçmiştir. Aynı topraklardan Musalar, İbrahimler ve Hüseyinler de geçmiştir. Onun için gönlünüzü ferah tutun her haksızlığın karşısında hakkı savunacak yiğitler her zaman çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir. Özellikle genç kardeşlerime buradan seslenmek istiyorum umudunuzu kaybetmeyin. Biz varız sizinle el ele, omuz omuzayız. Haklı olanlar kazanacak, haksız olanlar kaybedecek.”ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 2 =