Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Deribaş"Türkiye Dönüştü, Sakarya Gelişti"

Türkiye’yi dönüştüren kadroda yer almak için yola çıktım

SİYASET
Deribaş

Türkiye’yi dönüştüren kadroda yer almak için yola çıktım

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı MefailDeribaş, AK Parti’nin Türkiye’yi 2002’den sonra yeniden inşa ettiğini ifade ederek Türkiye’nin geçirdiği bu büyük dönüşümün bir destan olduğunu söyledi. Deribaş ayrıca, AK Parti’li olmanın büyük sorumluluk getirdiğini belirterek, “Türkiye’yi dönüştüren siyasi kadronun içerisinde yer almak, bu dönüşüme katkı sağlamak ve Türkiye’nin yeniden inşasında bir yapı taşı olmak için yola çıktım.” Dedi.

TÜRKİYE DÖNÜŞTÜ, SAKARYA GELİŞTİ

2002’de iktidara gelen AK Parti’nin Türkiye’de başlattığı değişim atağının uzun yıllar sonra ancak idrak edilebileceğini ifade eden Deribaş, Sakarya’nın da AK Parti ile birlikte Anadolu’nun şirin kentinden, Marmara Bölgesinin metropol şehirlerinden biri olmaya doğru yürüdüğünü söyledi. Deribaş, “Sakarya’da 2002 sonrası yaşanan değişim, AK Parti iktidarının Türkiye’de gerçekleştirdiği büyük dönüşümün bir eseridir. Prefabriklerde ki hastanelerden, dev sağlık komplekslerine; yıkık dökük okullardan eğitim kampüslerine doğru gelişen bu süreçte, Sakarya’nın ekonomi parametreleri de çok yüksek seviyelere çıkmıştır. Üreten, istihdam sağlayan ve güven veren Sakarya’nın 13 yılda kat ettiği mesafe bir başarı öyküsüdür” dedi.

SAKARYA BİR METROPOLDÜR

Sakarya’nın sanayisinden tarımına, hizmet sektöründen eğitime kadar çok farklı alanlarda insanlarına sosyal bir refah düzeyi sağlayan kent olduğunu vurgulayan Deribaş, “Sakarya bugün lojistik anlamda ne kadar kritik bir kavşak noktasında olduğunun farkına varmıştır. AK Parti iktidarının 2002’de iktidara gelmediğini, mevcut siyasi konjonktürün devam ettiğini varsayarsak; bugün şehrin ne halde olduğunu görebilirsiniz. AK Parti olmasaydı bugün planlı büyüyen sanayi, eğitimin fiziki iyileştirilmesi, sağlık yatırımları, altyapı, konut hamleleri, ticaret merkezleri, ulaşım yatırımları ve sosyal refah seviyesini maksimuma çıkartan yatırımlar olmayacaktır. AK Parti Türkiye’de nasıl ki 70 yılda yapılmayan ilerlemeyi 13 yılda başardı ise, Sakarya’da bundan nasibini almıştır. Sakarya, 70 yıllık gelişimini 13 yılda sağlamış, cazibe merkezi haline gelen metropol olmuştur” diye konuştu.

AK PARTİ’DE SİYASET YAPMAK

AK Parti’de siyaset yapmanın, Türkiye’ye sevdalanmak olduğunu ifade eden Deribaş, “AK Parti hamdolsun ki çok katmanlı bir siyasi ahlak üzerine kurulmuştur. Bu katmanlarda ahlakta vardır, etik te vardır, adalette mevcuttur özgürlükler üzerine kurulmayan tüm baskıcı uygulamaları ret etmekte. AK Parti’nin siyasi duruşum aslında adında gizlidir. AK Parti Türkiye’nin adaletini ve kalkınmasını temin etmek üzere varlığını sürdürmektedir.  AK Parti’de siyaset yapmak demek vesayete karşı durmak, halkın iradesini savunmak, üstünlerin hukukuna değil; hukukun üstünlüğüne inanmak ve halka hizmet vermek için gecenizi gündüzünüze katmaya gönüllü olmanın adıdır. AK Partili iseniz, bu ülkede tek partili dönemden beri süren alışkanlıkları ret edeceksiniz. Halka rağmen siyaset yapmayacak, seçkinlerin devleti değil; halkın iktidarı olacaksınız. Biz bunları bilerek bu partide siyaset yapmaya gönüllü olduk. AK Parti siyaseti bir meslek olarak değil, halka hizmete gönüllü olmak olarak görür. Bunun için 45 yıldır mecliste olan isimlere inat, siyasette eşi benzeri olmayan 3 dönem kuralını getirmiştir. Demokrasi budur. Yeni isimlere yol açmak, bayrağı arkadan gelene emanet etmek ve güçlenmek budur. Türkiye’de böyle bir siyasi oluşum yok. AK Parti kurumsal kimliğinden, misyonuna kadar tüm hücreleri ile; Yeni Türkiye’nin mimari olmayı başarmıştır” şeklinde ifadeler kullandı.

GÖREVE TALİP DEĞİLİM, GÖREVE RAZIYIM

Deribaş son olarak şunları kaydetti: “Bende tüm bu faktörlerin ardından, AK Parti’de siyaset yapmak için yola çıktım. Benimde söyleyeceklerim ve yapacaklarım var dedim. Türkiye’yi dönüştüren siyasi kadronun içerisinde yer almak, bu dönüşüme katkı sağlamak ve Türkiye’nin yeniden inşasında bir yapı taşı olmak için yola çıktım. Milletvekili aday adayı olarak bile bir duruş sergiliyor, AK Partili kimliğim ile siyaset yapıyorum. Aday adaylığında dahi, partinin tüm damarlarını özümsemiş bir duruş sergilemeniz gerekir. Zira AK Parti’nin genetik kodlarında, mahalle temsilcisinden, Genel Başkanına kadar uzanan silsilede tüm bireylerin ortak bir aşkı vardır: Bu ülke. Necip Fazıl’ın veciz ifadesinde şekil bulan “Zaman bendededir ve mekan bana aittir şuurunda” olan bir partiyiz biz. Bunun için AK Parti’den görev talep ederken, yani şu anda bizim olduğumuz gibi milletvekili adaylığına talip olurken, ‘Bu göreve layığım’ demek yerine, bu partinin tüm kadrolarının bu görevlere talip olacak kadar donanımlı olduğunu düşünerek “Bu göreve razıyım” deriz. Ben milletvekili adaylığına partimin uygun görmesi halinde talip değil razıyım. Zira bu görev alınmaz verilir. Türk Hava Yollarının bir dünya markası olma sürecinde üstlendiğim aktif görevlerin ardından, bir Dünya markası olan Türkiye’ye ve Türkiye’nin parlayan yıldızı olan Sakarya’ya hizmet etmek için milletvekili aday adayı olmuş biri olarak; partimin bu saatten sonra bana vereceği her türlü göreve seve seve razı olduğumu ifade etmem gerek. Eğer AK Parti’nin MefailDeribaş’a sandık müşahiti olarak ihtiyacı varsa hiç gocunmaz sandığın başına gider görevimizi yaparız. AK Partili olmak bunu gerektirir.”

 

 

 

 

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 8 =